10 pasem psov, ki so jih označili za najgrše

22. septembra, 2022

Verjamemo, da grdih psov ni, pa vendarle so se seveda našli tudi seznami najlepših in najgrših pasem psov – so pa ti, ki so sestavljali lestvico, dodali, da so ti psi “tako grdi, da so že ljubki”. 

S tem, da so te pasme “najgrše”, se na uredništvu ne strinjamo. Objavljamo pa seznam kot neke vrste zanimivost – da imajo resnično “vsake oči svojega malarja” – saj so mnoge od navedenih pasem pogosto tudi prav med najbolj ljubkimi; in kot dokaz, da vsak pes lahko najde človeka, kateremu bo najlepši na svetu.

Te pasme psov naj bi bile najgrše

Kitajski goli pes

Pasma je redno na seznamih “najgrših” psov, videti pa je zares popolnoma drugačno od drugih. A ne glede na videz – ali pa ravno zato – je pasma zelo popularna, kitajski goli psi pa so znani po tem, da znajo “stopiti” srce.

Mops

Izbuljene oči in potlačen gobček – zaradi svojega videza ne trpi sloves lepote, temveč predvsem dihanje, zato jih bi mnogi ljubitelji živali želeli prepovedati.

Angleški buldog

Tudi buldogi so ponekod že prepovedana pasma, še zdaleč pa za to ni razlog njihov videz – ki je večini ljudi zelo ljubek, temveč njihove težave z zdravjem.

Mehiški goli pes

Xoloitzcuintle ali mehički pes brez dlake je posebnež po videzu – ker ima, tako kot kitajski goli pes, zelo malo dlake in izolacije, ni primeren za hladno podnebje.

Bedlingtonski terier

Ne moremo reči, da je bedlingtonski terier grd pes, lahko pa rečemo, da je videti zelo poseben – bolj je namreč podoben malo čudni ovčki kot pa psu.

Bulterier

Bulterierji so še ena pasma, ki ima tako svoje strastne ljubitelje kot tiste, ki jim njen videz ne ugaja ravno preveč. Vsekakor pa na “stalnem nasmešku” ne more biti nič grdega.

Čivava

Tudi čivava je pasma, ki se stalno pojavlja na lestvicah najbolj priljubljenih. Res pa je, da znajo včasih delati grimase, ki niso najbolj fotogenične.

Opičji pinč

Opičji pinč, ki izhaja iz Nemčije, je hkrati čudovito čuden in čudno ljubek pes, kot ga opisujejo.

Šarpej

Naguban je tako zelo, da se mu včasih komaj vidijo oči, a šarpeju bolj pristoji pridevnik ljubek kot kateri drugi.

Pes sv. Huberta

Dolg naguban obraz, posebni uhlji in usta morda niso posebne karakteristike lepote, a vse to pasmi pripomore, da je med najboljšimi slednimi psi na svetu.