Pasme

8 majhnih pasem psov z velikim karakterjem

Saj poznate tisti pregovor, da je strup v majhnih stekleničkah? Tudi za nekatere majhne pasme psov to še kako drži.

Za nekatere majhne pasme psov mnogi pravijo, da se ne zavedajo svoje velikosti, saj se ne ozirajo na to, da so majhni, temveč se obnašajo, kot da so precej večji. Majhna velikost zanje ni ovira!

Katere majhne pasme velikost nadomeščajo s karakterjem?

1.    Jazbečar

Jazbečarji so pogumni, pametni in zelo aktivni glede na svojo velikost. Zaradi svoje energije niso primerni za vsakega človeka, a za tistega, ki išče majhnega in aktivnega pasjega sopotnika, je to popolna izbira.

2.    Jack Russel terier

Majhen terier z velikim karakterjem je aktiven, inteligenten in na trenutke tudi zelo trmoglav. Zato potrebuje ob sebi zelo stabilnega vodnika.

3.    Bruseljski grifon

To je pes z velikim srcem in velikim značajem. So samozavestni in občutljivi, s svojim lastnikom pa spletejo izjemno močno vez.

4.    Pritlikavi šnavcer

Pritlikavi šnavcer je terier in kot se za pravega terierja spodobi, je to pes s karakterjem, ki ga ne boste zlahka odpravili, ko si nekaj zamisli. So pravi avanturisti.

5.    Opičji pinč

Še en majhen kuža, ki ga vsekakor ne smemo podcenjevati. Je aktiven, avanturističen in trmast in to so lastnosti, ki poskrbijo za to, da treniranje z njim vsekakor ni enostavno.

6.    Šiperke

Ti inteligentni in majhni psi potrebujejo da jih, četudi so majhni, jemljemo še kako resno. S pravo vzgojo so čudoviti sopotniki.

7.    Valižanski ovčar

Oba valižanska ovčarja, tako Pembroke kot Cardigan Corgi, uvrščamo med majhne pametne pse, ki pa imajo veliko energije in potrebe po avanturah. So tudi zelo dobro odzivni na treninge.

8.    Šetlanski ovčar

‘Šelti’ je morda ‘mini’, a v resnici je to res ‘maksi’ pes z izjemno osebnostjo in točno izoblikovanim mnenjem, kaj želi. Pripravljeni so na vsakršno avanturo ob kateremkoli času.

Vir: iheartdogs

error: Kopiranje teksta ni mogoče.