Pasme

9 pasem, ki ne marajo zime

Ali veste, katere pasme zime resnično ne ljubijo? Tokrat jih objavljamo 9, ki po poročanju portala greenfieldpuppies.com ne marajo zime.

Jim gre verjeti? Na seznam so uvrstili naslednje:

  1. Basset hound:

Ima kratke noge, dolga ušesa in kratko dlako, kar pomeni, da jih hitro zebe in da imajo težave, ko se prebijajo skozi sneg. Poleg tega se njihova dolga ušesa na snegu hitro premrazijo, sploh če želijo kaj povohati.

2. Bostonski terier:

Ti majhni psi imajo precej kratko dlako in kratke noge. Hitro so premraženi in imajo kot brahicefalična pasma lahko celo dihalne težave, če je zunaj preveč mrzlo. Če jim zagotovite toplo oblačilo, bodo imeli zimo že nekoliko raje.

3. Čivava:

Pasma ima korenine v Mehiki, kar pomeni, da ima veliko raje toplejše vreme in višje temperature. Od mrazu se lahko zelo tresejo, zato jim je pozimi nujno zagotoviti ustrezna oblačila.

4. Jazbečar:

Pasma z majhnim, a razmeroma dolgim telesom, se dviga tik nad tlemi, za nameček pa je njihova dlaka kratka, zaradi česar je jazbečar hitro premražen.

5. Francoski buldog:

Ima kratko dlako in kratek gobček, to pa pomeni, da ga hitro zebe in da ima lahko pri preveč nizkih temperaturah tudi dihalne težave. Prehlad ali respiratorne infekcije so to pasmo lahko zelo nevarne.

6. Nemška doga:

Čeprav gre za velikega psa, pa mu njegova kratka dlaka pozimi ne nudi dovolj izolacije, zato ga hitro zebe. Mogoče se bo snega in zimskih radosti bolj razveselili, če ga primerno oblečete, a ta radost ne bo ravno dolgotrajna. Raje bo doma grel kavč.

7. Miniaturni pinč:

Ta droben pes ima zelo kratko dlako, zato resnično ni ljubitelj zime. Bolj všeč mu bo, če ga boste crkljali in ga razvajali pod odejico kje na toplem.

8. Mops:

Še ena brahicefalična pasma, ki ima zaradi krajšega gobčka lahko dihalne težave, če je mraz prehud. In ne le to: na mraz so občutljive tudi njihove velike oči, zato previdnost ni odveč.

9. Yorkshirski terier:

Res je, da imajo daljšo dlako, ker pa nimajo podlanke, je njihova dlaka precej tanka. Zato jih pozimi velikokrat zebe in jih je treba primerno obleči.

Katja Željan