Pasme

FOTO: Te pasme psov naj bi bile najbolj primerne za ljudi, ki živijo sami

Foto: shutterstock.com

Iz kinološke stroke vedno poudarjajo, da je pomembno, da izberemo psa, ki ima potrebe, ki jih lahko zadovoljimo, in bo karakterno ustrezal našemu načinu življenja. 

Tokrat predstavljamo pasme, ki naj bi bile primerne za tiste, ki živijo sami – torej pasme, ki so lahko nekaj ur tudi same doma, ne potrebujejo stalne animacije in so popolni družabniki svojemu lastniku ali lastnici.

Med seboj se zelo razlikujejo …

1. Čivava

Čivave so znane po tem, da se zelo navežejo na eno osebo, zaradi česar so zelo zveste in nudijo oporo. Pa še s seboj jih ni težko vzeti, kamor koli in kakor koli greste.

2. Baset

Najbolj zaspana pasma je tudi ena od najzvestejših. Ne bo mu preveč hudo, tudi če boste kdaj zdoma cel dan, a ko pridete, boste deležni velikega veselja!

3. Hrt

Hrti so bolj lenobni kot so videti in radi se crkljajo z lastnikom po sprehodu. Če posvojite hrta, ki išče dom po upokojitvi, bo zelo zadovoljen, tudi če bo nekaj ur na dan sam doma.

4. Bernski planšarski pes

Kdor živi sam in ima veliko prostora, je bernski planšarski pes prava izbira – je zelo velik, a nima tako veliko energije, je pa naravno privržen lastniku, kot pravijo.

5. Shiba Inu

Japonski tradiconalno lovski pes, ki redko trpi za osamljenostjo ali ločitveno tesnobo, zato je lahko nekaj ur na dan sam. So nekoliko težji za vzgojo in potrebujejo veliko sprehodov in vadbe. Z lastnikom pa tvorijo nezlomljivo vez.

6. Mešanec

Mešančki so znani kot nezahtevni psi, posebej hvaležni so tisti, ki jih posvojimo in postanejo naš družinski član.

Tudi le en človek in le en pes sta lahko družina, kajne?

Preberite tudi: Te 4 pasme psov naj bi bile najbolj primerne za tiste, ki živijo sami

error: Kopiranje teksta ni mogoče.