Pasme Zanimivo

Švicarski Bernardi po gorskem reševanju z novo pomembno vlogo

Foto: shutterstock.com

Bernardinci, pasma, ki izhaja iz Švice, so bili najbolj znani bo junaških gorskih reševanjih. Zdaj pa je njihova nova pomembna vloga terapevtski psi.

Kot poroča Reuters, številni bernardinci postanejo terapevtski psi v oporo ranljivim posameznikom s pomočjo Barry fundacije. Nežni velikani nudio terapevtsko in vzgojno pomoč tistim, ki jo potrebujejo.

Barry fundacijaje neprofitna organizacija, ki je leta 2005 prevzela vzrejo bernardincev z najdaljšo tradicijo v švicarskih Alpah. Predstavnica za javnost pove: “Danes je bernardinec pasma, ki dela v socialnem področju, v bolnicah in domovih za starejše.”

Bernardinci tam nudijo posebno podporo ljudem, ki so na različnih zdravljenjih, ki so mobilno ovirani, obenem pa pomagajo strokovnim zaposlenim s psihološko regeneracijo. Tako imajo neprecenljiv vpliv na svoje okolje.

Poleg tega opravijo okoli 600 misij po Švici, kjer prikažejo svojo predanost novi vlogi. V Barrylandiji pa si obiskovalci lahko ogledajo tudi tematski park z muzejem.

Ime Barry izhaja iz bernardinca Barryja prvega, ki se je v zgodovino zapisal kot rešitelj prek 40 ljudi v svoji 12-letni karieri, najbolj znan je po reševanju fantka iz jame.

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.