Teh 10 pasem je bilo lani najbolj priljubljenih

5. februarja, 2022

Seznam najbolj priljubljenih pasem na svetu iz leta v leto ostaja zelo podoben, a vsako leto poskrbi tudi za kakšno presenečenje, ali vsaj menjavo mest na lestvici.

Vas zanima, katere so bile po svetu najbolj priljubljene pasme v letu 2021? To pravi rover.com:

Labradorec

Ta čudovit družinski pes zaseda najvišja mesta lestvic najbolj priljubljenih psov že več kot 30 let. Kako tudi ne, ko pa gre za zares prikupnega, inteligentnega in zvestega psa, ki nadvse ljubi aktivnosti.

Zlati prinašalec

Na lestvici, kjer je labradorec, je skoraj zagotovo tudi zlati prinašalec, še en čudovit družinski pes. To je pes zelo vesele narave, ki mu družina pomeni vse na svetu.

Preberite tudi: labradorec ali zlati prinašalec, katerega izbrati?

Nemški ovčar

V našem prostoru je nemški ovčar že dolgo na prvem mestu najbolj priljubljenih psov. ‘Enkrat nemški ovčar, vedno nemški ovčar,’ pravijo številki skrbniki te pasme, ki potrebuje stabilnega vodnika, kateremu bo zvest do konca.

Goldendoodle

Presenečenje? Gre za mešanca med zlatim prinašalcem in pudljem (v Sloveniji se ga je prijelo ime ‘zlatokoder’), ki je svet nedvomno osvojil s svojim prikupnim izgledom.

Čivava

Ta majhen pes z velikim karakterjem je po vsem svetu izjemno priljubljen, v prvi vrsti zato, ker je zaradi svoje majhnosti zelo nezahteven, primeren za vsako stanovanje in za vsak potep. Odlikuje ga čudovit značaj.

Sibirski haski

Čeprav je nedvomno dejstvo, da je sibirski haski tako priljubljen tudi zaradi svojega atraktivnega izgleda, je slednje tudi njegovo prekletstvo. Gre za zahtevnega sopotnika, ki potrebuje stabilnega in aktivnega vodnika. Potem je to najboljši pes na vsem svetu.

Yorkširski terier

Ljubkovalno tudi ‘Yorkie’ je prikupen, eleganten, samozavesten malček, ki se svoje majhnosti absolutno ne zaveda. Je tudi izjemno energičen in temperamenten. Za vse, ki bi radi imeli velikega psa v majhni ‘škatlici’.

Ameriški pit bull terier

Morda pri nas ta pasma ni tako priljubljena, v svetu pa vsekakor. Nepravično se ga je prijel sloves ‘nevarne pasme’, kajti ob pravem človeku je to ljubezniv, prijazen in zvest pes.

Avstralski ovčar

Tole pa ni presenečenje, kajti tudi pri nas ta pasma v zadnjih letih doživlja izjemno popularnost. To ni pes za čisto vsakogar, kajti potrebuje, da se mu vodnik posveti in se z njim precej ukvarja. Je energičen in ljubeč ter izjemno atraktivnega videza.

Jazbečar

Vizualno nizek, dolg in izjemno ljubek, karakterno pa samozavesten, pogumen, samostojen pasji prijatelj, ki z veseljem opravlja naloge, ki mu jih zada lastnik.