Pasme

Teh 8 pasem psov naj bi bilo najbolj primernih za starejše

Vsak ima svoje potrebe in ravno tako vsak pes. Izbira psa oz. izbira pasme naj bo vedno dobro pretehtana odločitev.

Je pa tu nekaj smernic, katere pasme so bolj primerne za starejše ljudi, če ti iščejo v psu družabnika, s katerim ne bodo imeli toliko dela v smislu nege in gibanja, pasme, ki so tudi bolj umirjene.

1. Pudelj

Pudlji so zelo pametni in ljubeči, učljivi, hkrati pa ne potrebujejo veliko sprehodov in česanja.

2. Maltežan

Maltežani so znani kot najbolj sočutni psi in so pogosto tudi terapevtski. Ne potrebujejo veliko gibanja, vsakdanje česanje pa je morda še dodatna terapija za sprostitev.

3. Kavalir King Charles španjel

Ta pasma potrebuje nekaj več nege kot drugi manjši psi, a velja ta tiho, pametno in učljivo, najbolj zadovoljno v naročju.

4. Corgi

Corgija pozna cel svet kot kraljičine psa in naj bi bil idealen za aktivne starejše z več kratkimi sprehodi na dan. He tudi zelo zaščitniški do svojega lastnika.

5. Hrt

Hrti so nežni in ljubeči psi, ki so primerni za različne življenjske sloge, tudi za starejše. Veliko jih išče dom, tudi taki hrti, ki so že v letih – in tako se novemu lastniku ni treba ukvarjati z mladičkom, ki je prava bombica energije.

6. Zahodnovišavski beli terier

Ta pasma je čudovit družabnik – velika osebnost v malem pakiranju. Nekaj kratkih sprehodov na dan, ki jih potrebuje, in izjemna učljivost, sta lastnosti, ki naj bi ustrezali starejšim.

7. Bostonski terier

Bostonski terierji so izjemno predani lastnikom, uživajo v večurnem posedanju, le da so skupaj. Kratka dlaka pa pomeni manj potrebe po negovanju.

8. Pekinžan

Pekinžani so znani kot naročni psi. Pasma ljubi mir in je idealna za dom, kjer ni otrok. Skupaj z lastnikom stvorijo posebno vez.

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.