Pasme

Veterinar na TikToku zdaj še 5 pasem psov, ki bi jih najraje imel

Veterinar iz Združenega kraljestva je na družabni platformi Tiktok delil video, v katerem je razkril, katerih 5 pasem psov ne bi nikoli imel – in razloge za to. Video je eksplodiral z ogledi. O tem smo pisali tule.

Zdaj pa je objavil še 5 pasem psov, ki bi jih osebno najraje izbral, je pa tudi tokrat poudaril, da gre le za njegov osebni izbor in da ne pravi, da so to najbolj zdrave pasme psov, saj ima vsaka pasma nekaj težav, h katerim je nagnjena.

5. Hrt

Na petem mestu so hrti, ki jih po veterinarjevih besedah označuje močna povezanost s človekom, hkrati pa jih po koncu dirkalne kariere veliko išče nov dom. Glede na pogoste težave z zobmi svetuje, da jih lastniki čimprej navadijo na umivanje zob.

4. Borderski terier

Mali kuštravček je pri veterinarju na četrtem mestu kot idealna izbira za vse, ki želijo majhnega psa. “V primerjavi z drugimi terierji se po mojih izkušnjah bolj navežejo na lastnika,” je dejal in dodal, da so zelo dobrega zdravja.

3. Vižla

Vižle imajo po njegovih besedah zelo prijeten karakter. “Sicer jih nisem spoznal veliko, a tiste, ki sem jih, so zelo ljubke,” dodaja in opozarja na možne težave s sklepi in kolki ter da potrebujejo veliko gibanja in bi psa pasme vižla imel le, če bi imel dovolj časa za dva dolga sprehoda na dan.

2. Labradorec

Ti nežni, ljubeznivi, zvesti in zabavni psi so se znašli na drugem mestu. “So neverjetni družinski psi, moj zadržek so let genetsko pogojene zdravstvene težave,” pravi. Med njimi navaja težave s sklepi in nagnjenost k debelosti.

1. Mešanček

Na prvem mestu se je znašla pasma, ki ni pasma – veterinar najbolj priporoča, da si omislimo mešančka, saj so manj nagnjeni k boleznim. Kot slabo stan sicer navaja neprevidljivo velikost psa, ko odraste, hkrati pa tudi nepredvidljivo osebnost in aktivnost. “A kar dobite z mešanjem genetike je manjša možnost bolezni in zame kot veterinarja je to zelo pomembno,” poudari za konec.

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.