Kako hraniti psa 1: BRIKETI

11. junija, 2019
Deposit.com
Skozi nekaj krajših prispevkov, bomo pogledali različne načine hranjenja psov, ter katere pozitivne in manj pozitivne vidike prinaša posamezen način hranjenja. Tokrat o briketih …

Briketov verjetno ni treba posebej predstavljati, saj so prav gotovo najbolj razširjen način hranjenja psov in mačk. Dobimo jih praktično v vseh okusih in oblikah ter za različne namene, recimo ti. veterinarske diete. Med skrbniki psov in mačk so priljubljeni zato, ker so praktični; če se odločite za brikete, ni treba prav veliko premišljevati o hrani za psa, saj so briketi popoln obrok, ki ga 2-krat dnevno nasujete v skledo in to je to. Nedvomno dobijo točke za praktičnost, po drugi strani pa izgubljajo prednost pri tistih pasjih skrbnikih, ki so zagovorniki naravne prehrane, saj so briketi ne nazadnje visoko procesirana hrana.

Kaj paziti pri nakupu?

Čeprav cena ni vedno odraz kakovosti, je razlika v sestavi briketov (naj)nižjega cenovnega razreda v primerjavi s srednjim in višjim razredom, pogosto zelo velika. Zato pri izbiri in nakupu briketov za svojega psa dodobra preučite deklaracije; briketi naj vsebujejo čim večji delež mesa, malo ali nič žit, čim manj oz. nič stranskih proizvodov predelave mesa in dobre vire ogljikovih hidratov. Brikete kupujte v specializiranih trgovinah za male živali in ne v supermarketih, saj ti ne slovijo po izbiri kakovostne hrane za pse.

Lena Gregorčič