Prehrana

Kako hraniti psa 2: PLOČEVINKE

Deposit.com
Skozi nekaj krajših prispevkov, bomo pogledali različne načine hranjenja psov, ter katere pozitivne in manj pozitivne vidike prinaša posamezen način hranjenja. Tokrat o pločevinkah …

Tako kot briketi tudi pločevinke ne potrebujejo posebne predstavitve. Dobimo jih kot popolne obroke, torej obroke, ki jim ni treba ničesar dodajati in kot dopolnilno prehrano, ki je mišljena kot dodatek k uravnoteženi prehrani in ni primerna za hranjenje na dolgi rok. Izbira okusov in kombinacij je pestra, tako da boste med njimi gotovo odkrili tudi take, ki bodo teknile največjim izbirčnežem in tistim, ki običajno vihajo smrček nad briketirano hrano. Za razliko od briketov, ki so suha hrana, so pločevinke mokra hrana, zato običajno psi tudi manj pijejo, hrana je tudi lažje prebavljiva. V primerjavi z briketi lahko predstavlja višji mesečni strošek, seveda če za primerjavo vzamete kakovostne pločevinke in kakovostne brikete.

Na kaj paziti pri nakupu?

Podobno kot briketih morate tudi pri izbiri mokre hrane paziti na sestavine in podrobno preučiti deklaracije. Ob tem imejte v mislih, da seveda ni pomemben samo delež mesa, temveč tudi kakovost; najbolje je izbirati tako hrano za pse, ki uporablja sestavine, primerne za prehrano ljudi. Izogibajte se tudi umetnim barvilom in aromam ter drugim sintetičnim dodatkom.

Lena Gregorčič

error: Kopiranje teksta ni mogoče.