Prehrana

Korenček z domačega vrta je zdrav pasji priboljšek

Korenček je zdrav in priporočljiv pasji priboljšek, ki ga svojemu štirinožcu lahko postrežete brez skrbi in slabe vesti, saj ne bo vplival na njegovo težo.

Korenček je za pse varna in v resnici tudi priporočljiva zelenjava, ki jo lahko ‘izkoristimo’ za zdrav pasji priboljšek. Nekateri veterinarji, kot poroča akc, celo priporočajo, da mladičkom, ki jim rastejo zobje, postrežemo z zmrznjenim ali mrzlim korenčkom, ki naj bi omilil neugodje v njegovi ustni votlini. Tudi na splošno za žvečenje korenčka velja, da ima blagodejen učinek na zdravje ustne votline pri psih. Poleg tega pa je korenček dober vir vitaminov in mineralov.

Kako postreči psu korenček?

V surovi ali kuhani obliki. Je pa pomembno, da korenček psu narežemo na manjše koščke, da preprečimo, da bi se mu večji kos zataknil in bi se pes pričel dušiti. Najbolje je, da je korenček nariban, saj tako lahko pasje telo iz njega ‘potegne’ največ. Korenček naj bo seveda opran in če prihaja iz industrijske pridelave, tudi olupljen. S samo količino pa, kot nikjer drugje, ne pretiravajmo.

Tukaj pa je še nekaj nasvetov za recepte s korenčkom:

Pasji piškoti s skuto in korenjem

Priboljški s špinačo, korenjem in bučkami

Korenčkovi piškotki s semeni

 

 

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.