Šolanje in šport

KD Kamnik: Izvajajo tudi prevzgojo nevarnih psov

foto Rajko Pučnik

V Kamniku so ustanovili Kinološko društvo leta 1982, a začetki kinologije v tem mestu segajo daleč nazaj.

Na društvenem poligonu izobražujejo vodnike ter vzgajajo in šolajo pse po programih šolanja športnih psov, rally obedienca, agilitya, in sledenja. V društvu lahko člani dobijo tudi ustrezno strokovno pomoč pri pripravi svojega psa za ocenjevanje ali razstave, posamezni člani pa se tudi aktivno ukvarjajo z vzrejo pasemskih psov in drugimi storitvami namenjenimi psom.

KD Kamnik združuje izkušene in mlade obetavne kinologe

V društvu se lahko pohvalijo tudi z licenco za izvajanje prevzgoje nevarnih psov po posebnem programu odobrenem s strani UVHVVR. Prav tako v okviru društva deluje hotel za pse, kamor lahko v času dopusta in tudi sicer, ko za psa ne morete poskrbeti, oddate v varstvo svoje pse tako člani društva kot tudi drugi lastniki psov.

foto Rajko Pučnik

Kinološko društvo Kamnik  združuje v svojih vrstah veliko starejših kinologov z bogatimi izkušnjami ter mlade in obetavne kinologe, ki se redno izpopolnjujejo na različnih seminarjih v tujini ter tako še bogatijo svoje znanje. Kot povedo v društvu, imajo vse več tudi novih mladih članov, do katerih so vedno odprti in jim nudijo vso strokovno pomoč in pogoje za aktivno udejstvovanje na kinološkem področju.

Želijo si več reda na področju pasjih šol

»Zadnje času opažamo, da se v Sloveniji pojavlja vse preveč različnih šol za pse, ki ponujajo šolanja po nepreverjenih programih, brez ustrezno usposobljenega kadra. Na tem področju bi bilo treba uvesti določen red, kar je po našem mnenju delo Kinološke zveze Slovenije in pristojnega ministrstva,« izrazi željo Rajko Pučnik predsednik Kinološkega društva Kamnik.

Več o šolanju in športu psov pa TULE.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.