Zanimivo

10 nasvetov za uspešno fotografiranje psa

Narava se prebuja in če bi v naslednjih dneh radi naredili nekaj lepih fotografij svojega psa med cvetočimi rožami, potem vam bodo prišli prav nasveti fotografa.

  1. Fotografiranje naj bo sproščeno in zabavno

Najpomembnejši nasvet, ne glede na to, ali fotografirate v zaprtih prostorih ali zunaj, naj se vaš ljubljenček počuti varno in sproščeno. Če želite fotografirati psa med aktivnostmi v naravi, to storite ob istem času, kot ste običajno aktivni. Tako bo pes sproščen in pripravljen na akcijo.

2. Načrtujte fotografiranje

Že pred samim fotografiranjem razmislite, kakšne fotografije želite posneti in kje. Želite fotografirati psa od blizu? Si želite na fotografiji ozadje sončnega zahoda? Vse to upoštevajte in eksperimentirajte.

3. Spremenite perspektivo

Bodite ustvarjalni in poskusite psa fotografirati iz različnih zornih kotov. Hišni ljubljenčki so bližje tlom kot mi, zato pomislite, da se spustite na njihovo raven. Če počepnete ali ležite na tleh, nenadoma vidite stvari iz njihove perspektive.

4. Ujemite pravo svetlobo

Svetloba je ključnega pomena za dobro fotografijo, zato je fotografiranje na prostem včasih zelo zahtevno, saj je lahko v enem trenutku sončno, že čez minuto pa oblačno. Tik po sončnem zahodu je del dneva, ki je zelo primeren za fotografiranje.

5. Med fotografiranjem se pogovarjajte s psom

V pogovoru s psom uporabljajte iste besede in ukaze, ki jih pozna in se nanje odziva. Če psu rečete, naj sedi, pa se premika, izkoristite to priložnost in ga fotografirajte med premikanjem.

6. Osredotočite se na oči

Oči so eden od načinov, kako živali izražajo svoja čustva in značaj. Svetleče, žalostne, povešene, mežikanje, pogled navzgor – vsako gibanje oči odraža pasje občutke v danem trenutku in to naredi portret še toliko bolj poseben.

7. Ponudite igrače in priboljške

Če psu mahate s priboljškom in ga potegnete navzgor, obstaja velika verjetnost, da vas bo pogledal navzgor in tiste dragocene sekunde, ko je osredotočen na priboljšek, izkoristite za nekaj čudovitih posnetkov. Podobno, če ga animirate, da boste vrgli njegovo najljubšo igračo, med pozornim čakanjem lahko naredite nekaj posnetkov.

8. Bodite pripravljeni

Najboljše fotografije nastanejo v delčku sekunde, zato bodite pripravljeni na nepričakovane gibe in samo fotografirajte.

9. Potrpežljivo čakajte

Na vsakem fotografiranju je pomembna potrpežljivost. Ponavljanje gibov in umirjenih besed ustvari sproščeno vzdušje za vašega ljubljenčka. Mirno počakajte, da pes naredi, kar želite, med tem ga fotografirate.

10. Ne pozabite na nagrado

Po fotografiranju psa nagradite s priboljškom in mu povejte, da je dobro opravil poziranje.

Kot fotografiranje “ne uspe“:

Fotografiranje med sončnicami ni uspelo: bilo so preveč okusne

Vir: Shorkit

error: Kopiranje teksta ni mogoče.