5 stvari, ki jih ne počnite na sprehodu s psom (Pasji trener)

10. junija, 2023

Pasji trener razloži, česa ne smete početi na sprehodu s psom, da bo sprehod varen in čim bolj prijeten za psa kot tudi za vas.

Čeprav je sprehajanje psov lahko zelo zabavno, obstaja nekaj pravil, ki jih je dobro upoštevati.

V nadaljevanju so predstavljene stvari, ki jih na sprehodu s psom nikoli ne počnite.

1.      Ne dovolite, da pes vleče na ovratnico

Pes, ki močno vleče na ovratnico, si lahko poškoduje sapnik ali po nepotrebnem obremenjuje svoje telo. Da bi preprečili poškodbe, izberite pravo podporno opremo (oprsnica), ki zmanjša pritisk in uravnava silo vlečenja. Poleg tega naučite psa, da se bo sprehajal na ohlapnem povodcu.

2.      Ne dovolite, da se vaš pes približa drugim psom ali ljudem

Med sprehodom s psom mu ne dovolite, da bi se približal drugim psom (ali ljudem), razen če ste dobili izrecno dovoljenje za pristop. Psa naučite, da se osredotoči na vas, namesto da se poskuša približati drugim psom in ljudem, kar je varnejše za vse in bo pomagalo tudi pri nadaljnjem šolanju.

3.      Ne spustite svojega psa s povodca

Psa ne spustite s povodca, razen če se sprehajate na območju, kjer je izrecno dovoljeno, da se psi prosto sprehajajo, ali ste v parku za pse. Če imate svojega psa na povodcu, lahko zagotovite, da se drugi psi in ljudje počutijo varnejše in udobneje. Povodec vašemu psu preprečuje, da bi se približal drugim ljudem in psom, lovil divje živali ali švignil na prometno cesto.

4.      Ne puščajte iztrebkov za psom

Ko psa peljete na sprehod, obvezno imejte s seboj vrečke za iztrebke in iztrebke vedno tudi poberite za psom. Pobiranje pasjih iztrebkov ni le vljudno početje, ampak tudi pomaga zmanjšati širjenje bolezni. Za na sprehod, obvezno spakirajte dovolj vrečk za iztrebke, da jih boste imeli dovolj, tudi če gre vaš pes večkrat na stranišče. Prav tako jih je lepo ponuditi drugim, ki so svoje pozabili ali jih potrebujejo več.

5.      Ne pustite psa samega zunaj

Če se s psom odpravite na sprehod, poskrbite, da boste z njim ves čas. Poleg nevarnosti kraje lahko pes, ki ga pustite brez nadzora, pobegne, ali ga nadlegujejo druge živali in ljudje, ki hodijo mimo. Če želite iti v trgovino ali kavarno, kamor z vami ne more tudi pes, je najbolje, da psa pustite doma.

8 vrst pasjih sprehodov (med njimi je tudi vohljalni potep)

Vir: Cuteness