Nasveti Zdravje & nega

Kako okrepiti imunski sistem vašega psa?

Vsak lastnik psa si želi, da je njegov štirinožni prijatelj zdrav in vesel. Imunski sistem psa lahko oslabi več različnih dejavnikov, od virusnih okužb, stresa, alergij, tumorjev, cepiv, zdravil, starosti do slabega spanca.

Za naravno krepitev imunskega sistema vašega psa veljajo podobni napotki in nasveti kot za nas …

Spodbujajte telesno aktivnost skozi igro

Vsak aktivni pes ima močnejši imunski sistem, kot tisti bolj lenobni. Telesno aktivnost lahko spodbudite tako, da psa vsak dan 30 minut sprehajate in se z njim igrate. Vsaka aerobna vadba, zaradi katere se pes zadiha, je dobra telesna dejavnost, ne glede na to, ali je to igra, plavanje, tek ali skakanje.

Nahranite svojega psa s pravilno prehrano

Številne študije so pokazale, da je pravilna prehrana ključnega pomena za zdrav imunski sistem. Kupite hrano za pse z visoko vsebnostjo hranil, ki krepijo imunski sistem. Preberite etikete in poiščite kakovostne sestavine. Prav tako boste želeli biti pozorni na nadzor porcij za svojega psa. Vzdrževanje zdrave teže psa, krepi tudi njegov imunski sistem.

Čisto in svežo vodo naj ima vedno na dosegu smrčka

S čisto posodo napolnjeno s svežo vodo, boste psa zaščitili pred bakterijami, ki lahko škodujejo njegovemu zdravju.

Dopolnite prehrano z dodatnimi hranili

Kakovostna hrana za pse je bistvenega pomena, vendar lahko prehrano dopolnite z dodatnimi hranili in vitamini. Posvetujte se z izbranim veterinarjem, ki vam bo svetoval, ali je to za vašega psa potrebno in katere dodatke mu dodajajte.

S psom redno obiskujta veterinarja

Redni pregledi pri vašem veterinarju so odličen način za krepitev imunskega sistema vašega psa, saj bo veterinar lahko prepoznal simptome in sprožilce, ki nakazujejo na slabši imunski sistem. Prav tako vam bo pomaga z nasveti.

Pravilna nega vodi do dolgega zdravega življenja

Če naredite vse, kar je v vaši moči, da poskrbite za svojega psa z zdravo prehrano, redno vadbo in ustrezno hidracijo, boste okrepili njegov imunski sistem in mu pomagali živeti srečno in aktivno življenje.

Nova raziskava o staranju: Kaj je pomembno za dolgo življenje psov?

Vir: Rogue Pet Science

error: Kopiranje teksta ni mogoče.