Otroci in psi Zanimivo

7-letnik, ki je rešil več kot 1300 psov

Project Freedom Ride/FB
Malokdo izmed odraslih se lahko pohvali s tem, da je rešil prek 1300 psov, kaj šele otrok. A Roman McConn je drugačen, saj je prav toliko psom pomagal najti dom.

To so opazili tudi v oddaji pri znani voditeljici Ellen Degenere ter v ameriški organizaciji American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA), kjer so mu podelili posebno priznanje za njegovo delo in trud (Kid of the Year 2018 Award).

Project Freedom Ride/FB

Njegova mama Jennifer pravi, da je Roman neverjetno empatičen in hkrati odločen. Vse se je pričelo z obiskom zavetišča, ko si je Roman za nekega psa neverjetno želel, da bi ga nekdo posvojil. Mamo je prosil, da psa in Romana posname, filmček pa objavita na njegovi Facebook strani. Na ta način je topel dom dobilo veliko, natančno kar 1300 in več psov iz zavetišča. Roman v središče svoje zgodbe postavlja živali, ki so postavljene na stran – tiste, ki so že (pre)dolgo v zavetišču in starejše pse. Za prav vsakega psa, ki sta ga Roman in njegova mama doslej posnela in film objavila, se je našel topel dom.

Project Freedom Ride/FB

Roman je tudi gonilna sila projekta ”Project Freedom Ride”, katerega cilj je, da vozi pse iz prenatrpanih zavetišč v Texasu in Georgii, v tiste v Washingtonu, Idahu oz. kamorkoli, kjer živali najdejo svoj dom.

Project Freedom Ride/FB

”Mislim, da je zelo pomembno za pse, ki jih srečam, da jim dam najboljšo možnost za nov dom,” pravi sedemletnik, ki zveni precej bolj odraslo. Pravijo mu, da je rojeni šepetalec psom.

V oddaji pri Ellen je Roman dejal, da so njegovi upi za prihodnost, da dobi topel dom kar največ živali, kot je mogoče. ”Mislim, da si psi zaslužijo veliko več, kot pa življenje v kletki,” je še dejal.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.