Zanimivo

Iz črne v belo preobleko: Buster zaradi vitiliga povsem spremenjen

foto: adobestock
Buster, črni pes iz Oklahome, je bil leta 2021, pri starosti dveh let, diagnosticiran z vitiligom, ki sicer ni tako redek med ljudmi, je pa izjemno redek pri psih.

Gre za avtoimunsko bolezen, ki vpliva na pigmentacijo kože, dlake, ustnic, gobca ter celo na ustno in obrazno sluznico psov, kar vodi v izgubo barve. Pri Busterju so se sprva pojavile manjše bele lise okoli oči, nosu in brade, kar je tipičen zgodnji znak te bolezni. Vendar so se te lise v samo devetih mesecih razširile in bistveno spremenile Busterjev videz.

 

My boy Buster (4yo) has completely changed from black to white over the course of the last 2.5 years.
byu/TallyMatty inaww

Buster nič več črn, ampak bel pes

Pes, ki je nekoč imel sijočo črno dlako, se danes ponaša z izstopajočo belo. Njegov skrbnik Matt Smith je to drastično spremembo delil na družbenih omrežjih, kjer je pokazal napredovanje bolezni v dveh letih. Že njegova prvotna objava pred dvema letoma, kmalu po postavljeni diagnozi, je pritegnila podporo in radovednost spletne skupnosti. Najnovejša objava, ki prikazuje Busterjev prehod v popolno belino, pa potrjuje popoln vpliva vitiliga.

Primerjava fotografij na začetku diagnoze in dve leti kasneje pokaže, kako se je Buster spremenil v skoraj popolnoma drugačnega psa.


Preberite tudi: Fanny, prav posebna psička z redkim kožnim obolenjem

Fanny, prav posebna psička z redkim kožnim obolenjem

error: Kopiranje teksta ni mogoče.