Zanimivo

Po 15 letih v kletki rešen pes Bruno prvič občutil sonce

foto: adobestock

Rešenček na Filipinih je prvič občutil sončne žarke na svojem obrazu po tem, ko je 15 let živel v kletki

Prostovoljka iz organizacije Pawssion projekt na Filipinih je nedavno prejela sporočilo o starejšem psu, ki že 15 let živi v zarjaveli kletki. Zlomljenega srca je ljubiteljica živali vedela, da mora takoj pomagati.

Začela ga je hraniti in mu nadela ime Bruno, da bi za začetek občutil, da je ljubljen. Organizacija je kmalu skoordinirala rešitev psa. Tako je bil Bruno končno na poti k novemu življenju.

Promocijsko sporočilo

Pri veterinarju se je Bruno odzval jezno in prestrašeno. A  s časom se je pomiril in kmalu razumel, da so to drugačni ljudje kot jih je poznal celo življenje.

Bruno prvič občutil sonce in ljubezen

Rešiteljica ga je po opravljenem pregledu dvignila v naročje in ga odnesla na sonce. Takrat je bilo prvič, da je psa nekdo objel – in prvič, da je občutil sončne žarke.

»Videla sem njegov prvi nasmeh. Zelo velik nasmeh,« je dejala. »Bruno, tako je, če si ljubljen in zaželen.«

Bruno je nato pristal v zavetišču in ni se mogel načuditi vsemu svetu okoli sebe. Dolgo je opazoval skozi okno, se naučil zaupati in se celo poigral z novo igračko, nato pa mirno zaspal.

»Tako žalostno je, koliko let je bil izoliran in ni občutil ljubezni,« je povedala vodja zavetišča. Na prvem sprehodu je bil previden, a vidno srečen. »Tako hvaležen je bil za drevesa, nebo, sonce,« je opisala njegovo ponižnost.

V teh dneh Bruno uživa na dolgih sprehodih po gozdu in še vedno nosi širok nasmeh. Čaka ga že nov dom, v katerem bo dobil še štiri nove bratce seniorčke.

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.