Zanimivo

V Toljatiju v Rusiji stoji kip v čast najbolj zvestemu psu v mestu

Foto: By ShinePhantom, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2507636

Leta 1995 so prebivalci Toljatija začeli videvati nemškega ovčarja ob robu južne avtoceste. Pes je bil vsak dan na istem mestu in je opazoval mimovozeče avtomobile, kot bi nekoga iskal.

Ko se je novica razširila po mestu, so prebivalci izvedeli, da se je pes vozil v avtu z moškim in žensko. Na avtocesti so imeli nesrečo, ženska je umrla na kraju dogodka. Moškega so odpeljali v bolnišnico, vendar je nekaj ur kasneje prav tako umrl. Preživel je le pes, ki je ostal na območju nesreče.

Sedem let kasneje je umrl tudi pes

Njegovo ime ni bilo znano, zato so ga prebivalci začeli klicati “Kostja” ali “Zvesti”. Okoliški prebivalci so mu zgradili ute, nekateri so ga poskušali posvojiti, a pes je sprejemal le hrano in vodo in se vsak dan znova vračal na kraj nesreče.

Kostja je 7 let ostal na istem območju, leta 2002 so ga našli mrtvega v gozdu. Na njegovem telesu ni bilo nobenih znakov poškodb, zato so domnevali, da je umrl naravne smrti.

Obiskujejo ga mladoporočenci

V spomin na Kostjo so v mestu postavili bronasti kip, ki ga je izdelal Oleg Klyuyev. Danes je spomenik priljubljeno mesto za obisk mladoporočencev kot simbol zvestobe.

Poglejte še druge pse, ki so si “prislužili” svoje spomenike:

Spoznajte 10 znamenitih psov, ki imajo po svetu svoje kipe

Vir: Twisted Sifter

error: Kopiranje teksta ni mogoče.