5 načinov, kako pomagati seniorčkom pozimi

6. januarja, 2022

V hladnejših mesecih lahko psom v zrelih letih pomagamo na različne načine, da se bodo tudi pozimi počutili varno, prijetno in udobno.

1. Oblazinjeno ležišče

Malo stvari je pozimi bolj prijetnih kot topla in udobna postelja. Za starejše pse je priporočljivo ortopedsko ležišče, da sklepom ponuja kar najboljšo podporo. Ležišče naj bo oblazinjeno, a ne s polnilom, ki se v notranjosti premika. V primeru, da ima vaš pes težave z inkontinenco, bo prava izbira ležišče z vodoodporno zaščito.

2. Zimska oprema

Pasji čevlji bodo vašemu seniorju v pomoč pri oprijemu in zaščiti pred soljo. V primeru, da je vaš pes občutljiv glede obutve, lahko poskusite z voskom za tace. Plašči zaščitijo kožo in sklepe pred mrazom in vetrom, kar je še posebej pomembno za pse z artritisom.

3. Dodatki

Z izbranim veterinarjem se posvetujte, ali je glukozamin primeren za vašega psa, da bi mu olajšali bolečine v sklepih, ki pozimi pogosto motijo ​​pse z artritisom. Posvetujte se tudi o dodatku hondroitin – vitamin, ki je primeren za boj proti osteoartritisu.

4. Pregled pri veterinarju

Zimska sezona je za starejše pse lahko zelo naporna, zato je obisk in pregled pri veterinarju zelo priporočljiv. Veterinar vam bo svetoval, kaj bo v hladnejših mesecih najbolje za vašega psa, glede na pasmo in zgodovino zdravstvenega stanja.

5. Vadba ne glede na vreme

Mraz naj ne bo izgovor, da zanemarite fizično in duševno zdravje vašega psa. Postavite igralni prostor v garaži ali na podstrešju, kjer se lahko igrate skrivalnice, obnavljate trike in preživljate čas na toplem in suhem. Pomembno je, da svojega ljubljenčka spodbujate k gibanju.

 

Preberite tudi

Za lepšo pasjo jesen

 

 

Vir: Dog time