Bioresonanca, ena od dopolnilnih metod zdravljenja živali

2. februarja, 2023
Katja Šneler, Zdrav pasji svet
Foto: osebni arhiv Urše Grahek dr.vet. med.

Bioresonanca je metoda, ki temelji na elektrmagnetnem valovanju. Za nemoteno delovanje telesa in vseh njegovih procesov je odgovorna zdrava komunikacija med celicami, ki poteka s pomočjo elektromagnetnih valovanj. Motena medcelična komunikacija privede do težav, saj se telo ni več sposobno ustrezno odzivati.

Bioresonanca pa z vzpostavljenjem telesu lastnih in naravnih zmožnosti zdravljenja, omogoča pravilno medcelično komunikacijo.

Kako poteka zdravljenje z bioresonanco?

“Metoda je zelo preprosta in živalim prijazna,” pove Urša Grahek dr. vet. med., ki je certificirana BICOM terapevtka.

Foto: osebni arhiv Urše Grahek dr.vet. med.

“Elektrode, ki so povezane z bioresonančno napravo se preprosto položijo na žival. Nekatere živali so zaradi različnih razlogov na začetku lahko vznemirjene, vendar se večinoma hitro sprostijo in udobno namestijo, pogosto med obravnavo tudi zaspijo. Namreč, naprava deluje tako, da zaznava tudi najmanjše elektromegnetne signale telesa ter krepi zdrave signale in/ali preobraža patološke – ter jih zdrave vrača nazaj v telo in s tem blagodejno vpliva tudi na počutje.”

Kdaj in zakaj se odločiti za bioresonančno zdravljenje?

  • Akutna bolezenska stanja in poškodbe

Namen bioresonančnega zdravljenja v primeru akutnih infekcij (virusne, bakterijske, glivične in parazitarne) je dvojen: podpreti imunski sistem ter izničiti delovanje povzročitelja.

Med akutna stanja, ki jih lahko zdravimo z bioresonanco, spadajo tudi športne poškodbe (nategnjene kite in vezi, težave s hrbtenico, zvini), kjer ne deluje samo simptomatsko (protibolečinsko, protivnetno), ampak predvsem v prid celjenju, npr. vzpostavitve normalnega frekvenčnega vzorca kit ali vezi.

  • Kronična bolezenska stanja

Trenutno kronična bolezenska stanja predstavljajo vodilni vzrok smrtnosti pri ljudeh in najverjetneje tudi pri živalih.

“Bioresonanco uspešno uporabljam tudi pri različnih alergijah, presnovnih boleznih, želodčno-črevesnih boleznih, boleznih urinarnega trakta, neplodnost, pri hormonskih motnjah, boleznih mišično-skeletnega sistema in hrbtenice, avtoimunskih boleznih, ipd.

Vsako posamezno bioresonančno terapijo vedno:

·         začnem z določanjem osnovnega energetskega statusa živali, ki mi opredeli zmožnost telesa za samoregulacijo;

·         v naslednjem koraku določim prisotnost morebitnih blokad, ki prav tako omejujejo naravne zmožnosti zdravljenja telesa;

·         nadalje se posvetim izločevalnim organom (pljuča, črevesje, jetra, ledvica, koža …) in njihovi podpori v primeru, če je izločanje moteno;

·         del terapije predstavlja tudi odstranjevanje morebitnih stresnih dejavnikov in obremenitev (bakterije, virusi, glivice, paraziti, alergijske obremenitve, težke kovine in podobno);

·         na koncu pa se bioresonančno obravnavo vedno zaključim s stabilizacijo organizma s pomočjo stabilizacije meridianov.” razloži potek  Urša Grahek dr. vet. med.

Cilj je odstraniti vzrok

Ker gre za individualno, celostno obravnavo, bioresonanca ne obravnava le simptomov, ampak deluje širše in je velika pomoč pri odkrivanju različnih dejavnikov, ki te simptome sprožajo ali jih poslabšujejo. Njen cilj je odstraniti vzrok bolezni ter tako doseči učinkovito in trajno zdravje, zaradi česar številni skrbniki živali prisegajo na ta način podpore in zdravljenja.

Poglejte tudi, katere druge dopolnilne in alternativne metode zdravljenja poznamo v veterini pri nas, ter zakaj je pomembno, da se o njih pogovorimo tudi z veterinarjem.