4 načini, kako se zahvaliti našim ljubljenčkom

21. julija, 2019
Naši ljubljenčki nam vsak dan dajejo ljubezen, predanost, prijateljstvo, tolažbo, varnost, zabavo, navdih …

In še in še bi lahko naštevali. Pomenijo nam ogromno. In kako naj jim to pokažemo? Tu so 4 načini, kako jim izkazati hvaležnost.

1.    Kakovostno preživljanje časa

Saj poznate tisto, »Pes bo morda z vami res le del življenja, a vi ste njemu vse«? Mi imamo poleg njih še druge dele življenja, druge obveznosti, druge družbe, on pa ima samo nas. Ravno tako velja za mačke, posebej tiste, ki so le notranje. Kaj pomeni, da z njimi čas preživljamo kakovostno? Predvsem to, da skupaj počnemo nekaj, kar jim je všeč. Starejšemu kužku lahko najbolj odgovarja le, da posedamo skupaj z njim, se pogovarjamo, ali pa le uživamo v skupni družbi. Mlademu mucku bo veliko pomenilo že nekaj minut divje igre z žogico, v kateri bomo sodelovali in ga ob »ulovu« nagradili. Aktivnost – oz. ležernost prilagodimo karakterju in starosti ljubljenčka. Vi najbolj veste, kaj ga najbolj razveseli.

2.    Vadba

Tudi ta je del kakovostnega preživljanja časa. Za kužke so to obvezni sprehodi, po katerih boste in vi in on prijetno utrujeni. Za mucke pa je redna vadba ravno tako pomembna. Ko se naveličajo igračk, je včasih treba biti malo inovativen, za plezanje pa so nujna mačja drevesa – kupljena ali narejena doma. V zadnjem času se da kupiti tudi igračke, ki jih morajo mačke ujeti oz. najti, ob ulovu pa iz njih padajo briketi. Res pravi plen!

3.    Kakovostna hrana

Hrana je, tako kot za nas, osnova zdravja. Zato se dobro pozanimajte o tem, katera hrana vsebuje katere sestavine, kolikšen delež mesa, dodatkov, barvil … oz. kaj vse mora biti na krožniku, če obroke za svoje ljubljenčke pripravljate sami. Več informacij, več znanja, boljše odločitve za zdravje vaših psov in mačk!

4.    Redna veterinarska oskrba

Redni pregledi pri veterinarju so osnova skrbi za ljubljenčke. Da bodo z nami kar se da dolgo, ne odlašajte z obiskom, če posumite, da nekaj ni v redu. Pomembna je tudi izbira veterinarja, s katerim moramo razviti dober odnos, da bomo skupaj skrbeli za zdravje naših kosmatih prijateljev, saj sami ne znajo povedati, kaj jih tare – vsaj ne tako kot bi si v kakšnih situacijah želeli.

Vir: myvetandme