Nasveti Življenje s psom

5 nasvetov, ki jih morate poskusiti, če vaš pes noče na sprehod v dežju

Je vaš štirinožni prijatelj eden tistih, ki ni navdušen nad sprehodom v dežju?

Britanska strokovnjakinja za vedenje psov Angela Laws  svetuje, kaj storiti, če vaš pes noče na sprehod v dežju.

Preverite, kater od nasvetov bo najbolje sprejet pri vašem psu.

Postopno privajanje na dež

Nekatere pasme psov so lahko občutljive na dež, zato je spremljanje vremenske napovedi ključnega pomena za zagotovitev, da vas na sprehodu ne ujame naliv.

»Začnite s kratkim sprehodom, ko rosi in postopoma podaljšujte čas na dežju. Z veliko verbalne spodbude in nekaj okusnih priboljškov izkušnjo spremenite v pozitivno,« svetuje strokovnjakinja.

Dežni plašči

Če svojega psa oblečete v zaščitno opremo, mu bo v dežju udobnejše. Angela pravi: »Nekateri psi gredo raje na sprehod v dežju, če nosijo dežni plašč, da ostanejo suhi.« Pomembno pa je, da imate psa vedno na povodcu, ko se sprehajate v dežju, da se izognete neprijetnim nesrečam.

Sušenje

Tako kot nam ni prijetno v mokrih oblačilih, tudi psom ni prijetno v mokrem kožuhu. Angela pravi: »Takoj ko se vrnete s sprehoda, psa obrišite do suhega, da zmanjšate morebitno nelagodje. Bodite posebno pozorni na njihov trebušček, saj lahko zasušeno blato iz luž povzroči draženje kože.«

Izbira prave lokacije

Za sprehod v dežju izberite lokacije, ki imajo več zavetja dreves in manj luž. Strokovnjakinja pa še svetuje: »Če so napovedane nevihte, se je najbolje izogibati drevesom, zaradi udara strele. Grmenje lahko psa prestraši, da pobegne, zato ga imejte na povodcu ali odložite sprehod, dokler nevihta ne mine.«

Ostanite v zaprtih prostorih

Nekateri psi še vedno ne bodo želeli na sprehod v dežju, ne glede na to, koliko se trudite. Ne skrbite, trening poslušnosti, različnih trikov, igra skrivalnic in iskanje, so lahko odlična občasna alternativa sprehodu.

 

Vir: Daily Mail

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.