Nasveti Življenje s psom

7 nasvetov, kako poskrbeti za psa in mačko, ko nas ni doma

Foto: shutterstock.com

Nihče ne želi, da se njegov pes ali mačka doma dolgočasi, zato jim je dobro zagotoviti nekaj stimulacije, da ostanejo zaposleni, ko nas ni doma.

Osnovna pravila, ki se jih moramo držati, so: dovolj vode in hrane, sprehod pred odhodom, pospravimo vse morebitno nevarne predmete. Poleg tega pa lahko zanje poskrbimo tudi na naslednje načine. …

Varno okolje

Psa ali mačko pustite v tistem delu hiše, kjer se počutijo udobno, varno in srečno. Za pse razmislite o delu hiše, npr. dnevne sobe, kjer imajo vse svoje najljubše igrače in svojo posteljo. Ustvarite udobje in zatočišče.

Napolnite igračo z zmrznjenimi priboljški

Za psa lahko napolnite votlo gumijasto igračo z arašidovim maslom ali drugim polnilom in jo čez noč zamrznite. Vaš pes bo porabil ure in ure, da bo vse pospravil v svoj želodec. Za mačke lahko uporabite podobno igračo, le da jo napolnite s priboljški, ki bodo med igro popadali iz igrače.

Poskrbite za zabavo

Verjamete ali ne, obstajajo televizijske mreže, YouTube kanali in radijske postaje, prilagojene prav temu, da vašega psa ali mačko zabavajo oziroma pomirijo. Vžgan TV sprejemnik naj bi pri psih zmanjšal stres in anksioznost čez dan. Za mačke pa obstaja veliko zabavnih YouTube kanalov.

Lahko si omislite malo ptičjo krmilnico tik ob oknu. Ptice bodo priletele po hrano, vaše mačke pa bodo nepremično opazovale dogajanje zunaj. Čeprav se zdi ideja smešna, je to odlična metoda, da svoje mačke zaposlite za ure in ure.

Kupite jim pametne igrače

Danes lahko na trgu izbiramo že med velikim številom pametnih igrač za živali. Od tistih, v katere lahko skrijemo priboljške, do sestavljank. Vse te igrače nagrajujejo vašega psa ali mačko za uspešno opravljene izzive in jih tako ohranjajo mentalno stimulirane. Te igrače pomagajo preganjati dolgčas in se navezujejo na njihove naravne instinkte za lov in iskanje hrane.

Preden odidete, na mačjo posteljo v različne skrite kotičke posujte nekaj mačje mete. Tako jih bodo lahko odkrivale čez dan in se kratkočasile.

Če vaš pes ali mačka obožujeta lov, lahko poskusite z avtomatsko igračo, ki skače in se vrti. Za mačko poiščite takšno, ki se vklopi in izklopi povsem naključno. To jim daje priložnost za lov in preganjanje. Za pse pa lahko preizkusite elektronsko igračo, ki jo je mogoče povezati s telefonsko aplikacijo, tako da se lahko zabavate z nadzorovanjem gibanja na daljavo. Če imate v stanovanju kamero, se boste kasneje lahko zabavali ob posnetkih.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.