Življenje s psom

Vez med psom pomočnikom in njegovim človekom skozi 7 fotografij

Vsi psi so posebni, terapevtski psi pa še malce bolj. Njihov občutek za sočloveka je neverjeten. Nekaj utrinkov z izjavami skrbnikov na spodnjih fotografijah …

 

1. Chiyo

”Chiyo mi pomaga, ko mi kaj pade na tla ali je kaj izven mojega dosega. Imam spinalno poškodbo, zaradi katere so mi vsakdanja opravila pravi izziv. Sva ekipa in neizmerno sem hvaležna Chiyo, da mi je dala drugo priložnost v življenju, da mi pomaga pri moji borbi in da me je naučila, da ljubezen lahko premika gore.” (Courtney Hume)

2. Troy-Bilt

 ”To je Troy-Bilt, moj pomočnik, 3-letni zlati prinašalec. Njegova prisotnost je bila v najhujših trenutkih mojega življenja velika opora. Če dobim slabo novico od zdravnikov, imam vedno ob sebi vesel obrazek, h kateremu se lahko zatečem. Moj partner za vedno!” (Phoebe Marti)

3. Tasmania

”Tasmania je v moje življenje prinesla svetlobo, vse je spremenila na bolje. Črni dnevi so se spremenili v barvaste, polne smeha in veselja. Pred njo sem se vsak dan borila, vsakdanja opravila so se mi zdela preveč naporna. Tasmania mi je vrnila svobodo, danes spet živim kot normalen 21-letnik. Ni me več strah zapustiti ‘varnega mehurčka moje postelje’, pogumno stopam v svet, s Tasmanio ob sebi. Z njo sem varna, z njo sem močna in z njo je vse mogoče.” (Lizzeth Mendoza)

4. Kern

”Z Kernom lahko stvari opravljam sama, brez da bi za to vedno potrebovala pomoč. Olajšano se počutim, da ne obremenjujem več toliko svojih bližnjih. S Kernom sem pridobila veliko novih prijateljev, saj njegova osebnost enostavno privlači ljudi. Z njim lahko dosežem vse.” (Kendall Shelby)

5. River

”Če ne bi bilo River, bi vsak teden pristala v bolnišnici. Z njim grem lahko sama na fakulteto , brez skrbi, da bo po mene spet prišel rešilni avtomobil. Za moj Ehlers-Danlosov sindrom je River rešitelj, tako v smislu ‘alarma’, kot v smislu mobilnosti. Življenja brez njega si ne predstavljam.” (Natalie Knurek)

6. Rocket

”3. marca 2016 mi je umrl bratec. Bil je moj najboljši prijatelj na celem svetu. Umrl je na mojih rokah, z Rocketom ob strani. Oba sva bila obupana. Rocket je moja opora, ko pridejo težki trenutki. Pa ne le to, vedno ko ga pogledam, vidim v njem bratovega najboljšega prijatelja, saj sta bila Rocket in John David nerazdružljiva. Vidim psa, ki je bratcu prinesel neizmerno veliko veselja in smeha v težkih dneh.  Ne le, da mi Rocket pomaga, on je del mojega bratca, ki še vedno živi.” (Celia Scrivener)

7. Tazz

”Imam epileptične napade, tahikardijo, borim se z napaki tesnobe in še bi lahko naštevala, Tazz pa me opozori na vse to. Neverjetno se zdi, kako uglašena sva. Moje življenje je rešil že večkrat. Ko sem nezavestna, me spravi v pravilen položaj, vzbudi pozornost v okolici in uredi pomoč. Zaradi njega čutim mir in svobodo.” (Aly C.)

www.huffpost.com