Heroji na štirih tačkah – 7 zgodb

10. decembra, 2018
Štirinožci so naši vsakdanji heroji že s tem, ko nam tako lepšajo in barvajo dneve. Toda nanje se lahko še kako zanesemo tudi v težkih preizkušnjah.

Nekaj zgodb, ki dokazujejo, kako brezpogojno so nam psi predani ….

Psička Abbie je rešila malega Benjamina – ko se je pričel dušiti v spanju je zbudila njegovo mamico.

Po tem, ko je bila vojaška psička Layka kar 4x ustreljena, je kljub bolečini napadla tistega, ki je napadal njenega skrbnika in za to prejela herojsko medaljo – po tem, ko je preživela sedemurno operacijo.

vir: nationalgeographic.com

Osemmesečni Geo je rešil fantka Charliea pred tem, da ga povozi tovornjak. Pri tem, ko je fantka vlekel stran, je tovornjak zadel njega.

Ko je pes vodnik Figo videl, da proti njegovemu slepemu skrbniku drvi avtobus, je skočil pred njega in prevzel večino trka nase.

Ženska je pit bulla rešila le nekaj dni pred evtanazijo in dejanje se ji je povrnilo že naslednji teden, ko je pes rešil njenega sina. Ta je sredi noči doživljal hudo dihalno stisko in kuža je tako dolgo budil lastnico, da se je zbudila in dojela, kaj se dogaja.

Štiriletna zlata prinašalka Kelsey je svojega skrbnika, ki je padel in si zlomil vrat ter v snegu ležal kar 24 ur, ves ta čas grela in lajala, da je priklicala pomoč.

Ko je lisica zagrabila štiriletno Angelis in jo skušala odvleči, sta družinska psa Callie in Abby hitro reagirala in odpodila divjo žival ter rešila svojo deklico.

 

vir: giggag.com