Življenje s psom

Kako lahko interaktivne igrače pomagajo vašemu psu?

Interaktivne igrače spodbujajo mentalno zdravje vašega psa, hkrati pa poskrbijo tudi za kratkočasje in zabavo.

Upočasnite tempo prehranjevanja

Ali vaš pes je prehitro? To lahko vodi v prebavne motnje. Eden od načinov za boj proti hitremu prehranjevanju je, da v interaktivno igračo vstavite nekaj priboljškov. Pes se bo moral potruditi za hrano, medtem ko se bo igral.

Igrače lahko pomagajo pri ločitveni tesnobi

Mnogi psi občutijo ločitveno tesnobo, ko njihovi lastniki zapustijo dom. To se lahko kaže z destruktivnim vedenjem, kot je žvečenje predmetov, poškodovanje pohištva, lulanje po stanovanju itd. Ampak če imajo v bližini interaktivno igračo, je manj verjetno, da bodo povzročali težave. Priskrbite svojemu psu interaktivno igračo, da bo zaposlen in poskrbite, da bo ostal miren, ko vas ni.

Boj proti pasji demenci

Eden od načinov za boj proti pasji demenci je, da svojemu psu ponudite interaktivno igračo, ki mu bo pomagala pri vadbi njihovih možganov, saj vašemu psu omogoča, da sodeluje pri reševanju problemov in globljem razmišljanju.

Odganja dolgčas

Ko vaš pes ostane sam doma ali nima dovolj fizične in mentalne vadbe, se bo dolgočasil. Če svojemu zdolgočasenemu psu ponudite interaktivno igračo, mu boste zagotovili, da bo imel kaj početi, zmanjšali boste verjetnost, da bi vam kaj spraskal ali zgrizel.

 

Vire: Cuteness

error: Kopiranje teksta ni mogoče.