Življenje s psom

Veterinarka svetuje: Koliko in kdaj hraniti pasjega mladička?

foto: adobestock
Ste domov pripeljali novega člana družine, vi pa niste povsem prepričani, kdaj in koliko ga hraniti?

Amanda Ardente, dr. vet. med., dr. je pripravila nasvete, koliko nahraniti mladička in kako sestaviti urnik hranjenja.

Obroke lahko kužku dajete na tri različne načine.

  • Prosta izbira: mladičku je hrana na voljo ves čas in jo poje, ko želi.
  • Časovno omejeni obroki: psu hrano odložite za določen čas in jo nato odnesete.
  • Obroki z omejenim vnosom hrane: količina hrane je minimalna na obrok.

Najučinkovitejša metoda za odraščanje mladičev je zagotavljanje obrokov z omejenim vnosom hrane. To lahko pomaga nadzorovati rast in fizično stanje vašega kužka.

Koliko hrane ponuditi mladičku?

Količina hrane, ki jo dajete mladiču, je odvisna od njegove trenutne telesne teže in ocene telesne kondicije. Cilj je preprečiti, da bi mladiček prehitro zrasel in postal debel.

Hrana za pasje mladiče, ki jo izberete, bo verjetno imela na vrečki tabelo hranjenja, ki opisuje, koliko hrane dati vašemu psu glede na njegovo telesno težo. Vendar te tabele pogosto ne zagotavljajo najbolj natančne količine in ne upoštevajo individualnih potreb vašega mladiča in njegovega fizičnega stanja. Namesto da se zanašate na tabelo na embalaži hrane, se s svojim veterinarjem pogovorite o najboljši hrani za mladička in načrtu hranjenja.

Kako pogosto hraniti mladička?

Urnik obrokov naj vključuje vsaj tri odmerjene obroke na dan, po možnosti ob istem času. Na primer; prvi obrok okoli 7. ure zjutraj, drugi obrok ob 12. uri in večerjo ob 17. uri. Manjši, pogostejši obroki bodo pomagali pri hitrem metabolizmu vašega kužka in mu pomagali, da bo ves dan sit.

Če želite poiskati najboljši čas za hranjenje kužka, ustvarite urnik, ki je usklajen z vašo dnevno rutino in se ga lahko držite tudi ob koncu tedna. Upoštevajte, da je treba mladičke, mlajše od 3 mesecev, hraniti tri do štirikrat na dan. S svojim veterinarjem se pogovorite o najboljšem urniku hranjenja in vadbe za svojega mladiča.

Vir: PetMD


Preberite tudi:

error: Kopiranje teksta ni mogoče.