12.000 podpisov proti pasjim privezom predanih ministrstvu

Facebook/A-Team Elite Rescue Dogs
Društvo AniMa je ministrstvu predalo 12.000 podpisov, zbranih v peticiji proti pasjim privezom.

Ministrica dr. Aleksanda Pivec je ob tem je povedala, da ministrstvo že proučuje možnosti za ureditev tega področja. »Verige niso edini problem, soočamo se tudi neodgovornim ravnanjem lastnikov, zato je potrebno k rešitvi problema pristopiti celovito in proučiti vse možnosti,« je dejala.

Ministrica je ob tem še povedala, da potekajo aktivnosti za izvedbo širše kampanje ozaveščanja za odgovorno ravnanje s hišnimi ljubljenčki, odgovorno lastništvo.

www.mkgp.gov.si

”Na Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin potekajo aktivnosti za izvedbo kampanje »ozaveščanja odgovornega lastništva živali« s katero bi radi dosegli višji nivo odgovornega lastništva živali. Projekt je v fazi pridobivanja ponudb in izbire primernega zunanjega izvajalca. V kampanji bo poudarjen pomen poznavanja potreb živali, ustrezno socialno okolje in pozitivni odnos človeka do živali,” so še zapisali v sporočilu za javnost na ministrstvu.

V društvu AniMa pa so zapisali takole: ”8.4.2019 smo predali vaše in naše podpise peticije proti verigam. Naši Cirila in Nevenka sta predali škatlo s skoraj 12000 podpisi. Odziv ministrice za enkrat pozitiven, po nekaj letih nekdo, ki je pripravljen prisluhniti in tudi nekaj narediti za dobrobit živali. Gremo naprej! Seveda hvala vsem, dragi naši, za vašo podporo! Hvala tudi ministrici! Skupaj zmoremo.. ”