Aktualno

Dalmatinec Pago s Paga dobrodelno predstavlja svojo pasmo in otok

Veliko obiskovalcev Hrvaške ne pozna izvora pasme – dalmatinec, a zahvaljujoč Pagu, 4-mesečnemu dalmatincu z otoka Paga, se bo to spremenilo.

Pago bo v kratkem dobil svojo slikanico z naslovom Dalmatinac Pago (od Lune do Fortice), v kateri bo predstavil vse kraje na otoku Pagu. Poleg slikanice bo dobil tudi različne spominke z njegovo podobo. Del sredstev od prodaje Pagovih spominkov bo namenjen pasjim zavetiščem na Hrvaškem.

Promocija pasme s pomočjo prikupnega Paga

Danes na Hrvaškem žal ni veliko psov pasme dalmatinec, zato se je na sprehodu s Pagom porodila ideja, da lahko naredijo nekaj za prepoznavnost pasme. Pri tem naj bi jim pomagal prav Pago, saj pritegne veliko pozornosti pri otrocih in turistih.

»Na Pagu že vsi poznajo njegovo ime,« je povedala domačinka in pobudnica projekta Kristina Alaburić. Pasma bo tako dobila več pozornosti, saj trenutno njen potencial ni izkoriščen. »Le malokdo ve, kako stara je pasma v resnici in da njihove korenine v Dalmaciji segajo stoletja nazaj. Zgodovine in zgodb, povezanih z njimi, je toliko, da so atrakcija,« je zaključila.

 

Vir: Croatia Week

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.