Aktualno

Jutri je dan ozaveščanja o pasjih mladičih: ne kupujte psov od spornih vzrediteljev

V nekaterih državah po svetu tretjo soboto v septembru še posebej spodbujajo vse tiste, ki si želijo pasjega mladička, da ga posvojijo.

Na ta dan se ozavešča o slabih razmerah v t.i. dvoriščni vzreji po vsem svetu.

Tovarne mladičev, garaže, dvorišča ne postavljajo potreb živali na prvo mesto. Ne samo, da psi pogosto živijo v slabih razmerah, nimajo niti primerne veterinarske oskrbe.

Posledično se pasemske linije ne spremljajo dobro in razvijejo se genetske okvare. Prezgodaj odvzamejo mladiče materam. Bolezni, podhranjenost in vedenjske težave so pogoste. Odgovornim v tovarnah mladičev je mar predvsem za denar.

Poiščite raje odgovorne vzreditelje

Ugledni in odgovorni vzreditelji psov vodijo temeljito evidenco. Prav tako skrbijo za higieno svojih pesjakov. Ne le to, pričakujejo, da vam bo mar za stanje njihovih živali, ki so deležne kakovostne veterinarske oskrbe. Odgovoren vzreditelj ne bo prodal psa, če ne verjame, da bo kupec primerno poskrbel za žival.

A žal preveč psov konča v zavetiščih

Zavetišča sprejmejo zapuščene živali, kjer so nameščene in veterinarsko oskrbljene do posvojitve. Zato, če si želite pasjega mladička, obiščite lokalno zavetišče in ga posvojite. Verjemite, da boste naredili dvakratno veselje, sebi in psičku, ki mu boste ponudili dom.


Preberite tudi: V Sloveniji pasjih farm ni, je pa dvoriščna vzreja

error: Kopiranje teksta ni mogoče.