Aktualno

Dokumentarni film: Človekov najboljši prijatelj

Ta teden so na TV SLO 1 predvajali drugi del čudovitega dokumentarnega filma Človekov najboljši prijatelj. Če ste ga zamudili, toplo priporočamo ogled.

”Pred 30 000 leti, ko so bili ljudje še nomadski lovci in nabiralci, se nam je približalo nekaj volkov. Ker so nas očarali, smo jih povabili medse. Iz peščice krotkih volkov so se razvili psi in postali del našega življenja. Ljudje so kmalu prepoznali njihove izjemne sposobnosti in jih izkoristili v svoj prid. Tokrat bomo spremljali psa svetega Huberta, ki odlično prepoznava vonje in v afriškem rezervatu išče krivolovce, belgijsko ovčarko, ki v Kambodži išče zemeljske mine in bombe, mlado psico, ki ljudem pomaga premagovati strahove, in psička, ki kljub slabim izkušnjam z ljudmi danes pomaga dečku z mišično boleznijo. Z brezpogojno ljubeznijo je pes resnično človekov najboljši prijatelj,” takole so drugi del filma opisali na rtvslo.si.

Prvi del dokumentarnega filma pa govori o tem, kako so se razvile današnje pasme, predstavi psa, ki v Indiji kmetom pomaga braniti pridelek pred opicami in kako v Mongoliji psi varujejo črede pred napadi volkov.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.