Zavetišče Horjul prevzema živali nekaterih gorenjskih občin

Zavetišče Horjul je danes na svojem Facebook sporočilo občanom nekaterih gorenjskih občin, da bodo v prihajajočih mesecih prevzeli oskrbo tamkajšnjih zapuščenih in najdenih živali živali.

Kot smo že pisali (tukaj), so se v javnosti pred časom pojavile govorice, da v gorenjskem zavetišču Perun ni vse tako, kot bi moralo biti. Župani  Jesenic, Kranjske Gore, Bleda, Gorij, Bohinja, Radovljice in Žirovnice so na izredni seji podprli delovanje omenjenega zavetišča, ki naj bi tako ostalo odprto.

Toda v zadnjih dneh naj bi iz Zavetišča Perun poslali obvestila o odpovedi pogodbe tudi občinam, ki so delovanje sicer podprle. Iz Zavetišča Horjul so sporočili, da bodo iz nekaterih gorenjskih občin v prihodnjih mesecih prevzeli oskrbo tamkajšnjih zapuščenih in najdenih živali.

”Seznam občin s katerimi sodelujemo oziroma bomo sodelovali bomo sproti objavljali ter posodabljali na naši spletni strani,” so zapisali, ob tem pa dodali nekaj nasvetov:

”Nekaj nasvetov za vse skrbnike žival: v primeru, da pogrešate vašega hišnega ljubljenčka nas o tem čim prej obvestite na telefonsko številko 051 304 435, tako vas bomo lahko ob obvestilu najdbe povezali z najditeljem. Prav tako so v veliko pomoč tudi zapis vaše telefonske številke na ovratnici oz. na vgraviranem obesku. V primeru objave oglasa bomo potrebovali tudi kakšno ažurno fotografijo vaše živali.”

Š.D