Južnokorejski predsednik predlagal popolno prepoved pasjega mesa

29. septembra, 2021
Južnokorejski predsednik Moon Jae-in, velik ljubitelj psov, je pred kratkim dejal, da je prišel čas, da končajo s tradicijo prehranjevanja s pasjim mesom.

Čeprav živimo v tistem delu sveta, kjer so psi člani družine, ponekod ni tako. Obstajajo dežele,  kjer se pasje meso še vedno najde na jedilniku.

Med njimi je tudi Južna Koreja, katere voditelj pa je – zanimivo – velik ljubitelj psov. Doma mu dela družbo kar nekaj pasjih članov, med njimi tudi rešenček. Pred kratkim je javno izjavil, da je prehranjevanje s pasjim mesom mednarodna sramota in da je skrajni čas, da se tovrstna praksa konča.

Pasje meso je v Južni Koreji dolgo veljalo kot del tradicije, letno naj bi pojedli kar 1 milijon psov, toda to se zadnja leta spreminja, saj ima mnogo ljudi pse za ljubljene družinske člane. Med mlajšimi generacijami je ta tema tabu, vedno večji pa je tudi pritisk s strani živalovarstvenih organizacij.

”Ni prišel čas, da prepovemo prehranjevanje s pasjim mesom?” je južnokorejski predsednik  Moon Jae-in v ponedeljek, 27. septembra javno vprašal premierja Kim Boo-kyumja.

Trenutni južnokorejski zakon, ki se dotika živali, je zapisan v smeri prepovedi mučenja psov in mačk, samega prehranjevanja pa ne omenja.