Aktualno Življenje s psom

Kako biti najboljši prijatelj svojemu psu?

Ena od radosti imeti psa v življenju je ta, da vas bo vedno pozdravil, kot da vas ni videl eno leto. Vedno vam izkazuje ljubezen in je vaš najboljši prijatelj. Pa bi vaš pes enako rekel za vas?  

Tukaj so štirje načini, s katerimi lahko zagotovite, da podpirate svoj konec prijateljstva.

Potrebuje pozornost

Ne glede, kako natrpan urnik imate. Ne pozabite, da ste središče vesolja svojemu psu. Potrebuje vašo pozornost, igrajte se z njim. Pojdita skupaj na sprehod in najdite najljubšo dejavnost ter uživajta skupaj, saj najboljši prijatelji preživljajo čas skupaj.

Trenirajte ga

Pes se ni rodil z znanjem vseh pravil, ki jih mora upoštevati v vaši družini. Zato ga morate naučiti pravil, poslušnosti in različnih trikov. S treningom se bosta okrepila tudi medsebojno zaupanje in prijateljstvo.

Prepričajte se, da izpolnjujete potrebe svojega psa po vadbi

Vsi psi potrebujejo vadbo. Koliko in kakšne vrste bo odvisno od starosti, zdravja in pasme vašega psa. Na primer, najstniški zlati prinašalec bo potreboval veliko več gibanja kot starejši mops. Splošno pravilo pravi, da pes potrebuje od 30 minut do dve uri vadbe vsak dan.

Naučite ga, kako biti sam

Že takoj na začetku naučite svojega psa, da se igra z interaktivnimi igračami, da ga boste lahko zaposlili, ko boste v službi. Dajte mu čas, da zadrema. Naučite ga, kot prijatelj, da je lahko sam, dokler se ne vrnete.

 

Vir: Modern Dog magazine

error: Kopiranje teksta ni mogoče.