Kje je Bobi in kdo bo odgovarjal?

vir: DZZŽ Posavje/FB
DZZŽ Posavje je pred kratkim na svojem Facebook profilu objavilo članek z naslovom Kje je Bobi št.6 in kdo bo odgovarjal? Brez cenzure.

”V Posavju se zadnje dni odvija prava drama. Drama, ki sicer zaščitnikom živali Posavja že nekaj let povzroča sive lase s posamičnimi primeri mučenih psov, pa se jih kljub različnim pristopom nekako ne moremo otresti. Vzrok primerov pa je isti – neodzivnost veterinarske inšpekcije, slaba povezanost socialnih služb, ignoranca zavetišča in zvezane roke društvenikov. Danes vsi kričimo »KJE JE BOBI?”

To je uvodni del prispevka, ki govori o Bobiju, ki ga trenutno iščejo (poimenovali so ga Bobi št. 6.) in še o petih predhodnih Bobijih.

Pred enim letom je v zavetišču Brežice Bobija posvojil človek, star znanec DZZŽ Posavje, ki ima, kot so zapisali, na svojih ramah že kar nekaj izgubljenih živalskih duš. Aktivisti so skočili v zrak in od zavetišča zahtevali, da Bobija vzame nazaj. ”Vzporedna afera, ki se je ta čas odvijala, je bila, da je dotični malo pred posvojitvijo psa Bobija, v zavetišče pripeljal »najdeno« psičko, ki je bila v zelo slabem psihičnem stanju, pretepena, preplašena, čustveno zlomljena (za lažje razumevanje, ji recimo Bobi št.5),” pišejo na DZZŽ Posavje, kjer so pridobili kar nekaj dokazov in zahtevali odziv inšpekcije ter apelirali na zavetišče, da odregira in psa zahteva nazaj – ”kar se NI zgodilo, z izgovorom »mi tega ne moremo narediti brez trdnih dokazov« – čeprav smo jih posredovali zelo dolgo poročilo z dokazi. Pa vselej – mar smo društveniki dolžni zbirati dokaze, medtem ko imamo v Sloveniji za tovrstno delo plačane ljudi na UVHVVR?” se sprašujejo avtorji v omenjenem prispevku.

Podali so prijavo na inšpekcijo, po njihovem poročilu je bilo vse v najlepšem redu, Bobi pa srečen v novem domu. V resnici ni bilo tako, saj je Bobi pogrešan že več kot en teden dni in samo upamo lahko da je še živ. Kje je Bobi št. 6 ali ko pristojne službe odpovedo …

Kaj vse se je dogajalo še vmes si preberite v prispevku:

Objavil/a Društvo za zaščito živali Posavje dne Četrtek, 06. december 2018