Maraton treh src prva tekaška prireditev, ki pozdravlja pasje prijatelje

14. marca, 2019

Letošnji Maraton treh src bo prav poseben. Postal bo prva slovenska tekaška prireditev,  ki se je lahko udeležijo tudi lastniki psov s svojimi ljubljenčki.

Za štirinožce in njihove skrbnike bo organizirana ločena, kilometer dolga trasa, kjer bodo imeli tekači priložnost za rekreacijo in sproščeno druženje v družbi svojih pasjih prijateljev. Tek je namenjen promociji rekreacije s štirinožnimi prijatelji ter hkrati odgovornega ravnanja s psi.

Gre za prvi tek s psi, organiziran v okviru slovenske tekaške prireditve, ki je posvečen promociji rekreacije s štirinožnimi prijatelji ter hkrati odgovornemu ravnanju s psi.

Z namenom opozarjanja na odgovorno ravnanje s psi  so se povezali z društvom Hrtji svet Slovenije, ki skozi problematiko vzrejanja psov za tekmovalne namene, širi zavest o humanem ravnanju s psi.

”V želji, da se bodo prav vsi udeleženci dobro počutili – tako lastniki in njihovi psi kot ostali tekači, bomo poskrbeli za ograjen prostor, kjer se bodo kužki lahko poigrali in prosto gibali v ‘svojem tempu’. Dogajanje bo potekalo pod budnim očesom izkušene strokovnjakinje za vzgojo in prevzgojo psov, tako da se bomo res maksimalno potrudili in vsem udeležencem omogočili varno okolje za prijetno druženje in izmenjavo izkušenj,” je novost predstavil Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src.

Na tek, ki ni tekmovalne narave, se prek spleta lahko prijavite do 7. maja 2019, startnina znaša 10 evrov.