Najboljše plaže za pse v bližnjih krajih Hrvaške in Italije

30. julija, 2022

Plaže, primerne za pse, so vsako poletje bolj iskane. Vsako leto bolj pa se nekateri kraji trudijo, da naredijo plaže čim bolj prijazne hišnim ljubljenčkom, s pestro ponudbo prav za njih.

Seznami najboljših plaž po svetu in Evropi se pojavljajo s strani različnih popotniških strokovnih pa tudi popularnih vsebin, dopolnjujejo jih posamezne države same pa tudi promocijske ekipe posameznih ponudnikov.

Pregledali smo jih nekaj in izluščili nekatere plaže – ki pa jih sami žal (še) nismo preizkusili, vendarle pa so lahko dobra ideja ali smernica za vse, ki se na dopust odpravijo s svojimi kužki.

Plaže, prijazne psom, v bližini

Bi Dog Beach, Fažana, Hrvaška – plaža, kjer ni nobenih omejitev za pse – ni pa ležalnikov ali sence

La Prora Beach Village 41, Pescara, Italija – senčniki, ležalniki, brezplačne sklede za pse, sveža voda, agility in tudi psom prijazna picerija.

Crikvenica, Hrvaška, prva uradna hrvaška plaža za pse, ponuja veliko sence, pasje tuše in veliko košev za odpadke, beach bar pa ima v ponudbi pasji sladoled in pasje brezalkoholno “pivo”.

No Problem Dog Beach, Rimini, Italija – plaža je posebna po tem, da nanjo ne morete, če nimate s sabo psa. Na plaži je tako poleg velikega števila psov tudi veliko pasjih tušev, blazin, posod za vodo in celo agility park z brezplačnimi tečaji …

Duilovo, Split, Hrvaška – plaža ne le da je dovoljena za pse, temveč ima tudi tuše in šotorčke za pse.

Lido de Fido, Gradež, Italija – od ležalnikov do senčnikov, od stojal za povodce do posod za vodo, vse je v ponudbi.

Peroj, Istra, Hrvaška – na plači so tudi tuši za pse in posebne senčne tende zanje.

Na slovenski obali pa najdemo 3 uradne pasje plaže: Koper, Izola in Strunjan jih imajo.

Pasje počitnice na slovenski obali