Pasje nesreče v gorah: Padca s Komarče eden ni preživel

9. julija, 2022

Minulo nedeljo, 3. julija, sta v slovenskih gorah v prepad padla dva psa. Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je sporočila, da sta se preteklo nedeljo, na poti proti Sedmerim jezerom, dva psa različnih lastnikov, zapletla v pretep in padla po strmem pobočju Komarče.

Eden od psov je bil mrtev, drugi pa si je zlomil nogo. Gorski reševalci GRS Bohinj so ju s pomočjo dežurne ekipe GRS Brnik in helikopterja Slovenske vojske prepeljali v dolino. Lastniki so poškodovanega psa peljali k veterinarju, drugega pa je žal prevzela higienska služba.

Kaj vse upoštevati pri odhodu s psom v gore?

Na Gorski reševalni službi Slovenije so nam dali nekaj dodatnih nasvetov, če vodimo pse v hribe in gore – predvsem morajo le ti biti na povodcu in socializirani.

»Lastniki psov morajo vedeti, ali je teren primeren za njihovega psa in ali so, še posebej v poletnem času, zaradi visokih temperatur primerni pogoji, da lahko psa vzamejo s seboj na turo,« so še dodali in poudarili, da v nahrbtnik pred odhodom na turo dodamo zadostne količine vode tudi za psa.

S psom v hribe – kdaj in kako?

Pogovor z Matjažem Šerkezijem: S psom v hribe – da ali ne?

S psom v hribe: Obisk gorskih koč s psom?