Posnetki, ki promovirajo elektronske ovratnice, naleteli na številne kritike organizacij

13. marca, 2021
Elektronske oz. električne ovratnice so pri nas, pa tudi v nekaterih drugih državah še vedno dovoljene, čeprav vedno več strokovnjakov opozarja, kakšno škodo delajo psom.

Električne ovratnice in njihova uporaba je še vedno dovoljena tudi v Veliki Britaniji, kjer sicer že od leta 2018 obljubljajo njihovo prepoved.

Pred kratkim so se glasno oglasile organizacije, povod za to pa so številni posnetki ‘strokovnjakov’ s področja pasjega vedenja, ki promovirajo električne ovratnice.

V zadnjem letu iz Velike Britanije poročajo o izjemno veliko novih pasjih lastnikih, ki jih je k pasjemu lastništvu spodbudila karantena in osamljenost, nimajo pa (še) pravega znanja. Prav ti so za tovrstne posnetke še posebej dojemljivi.

Organizacija Blue Cross poudarja, da gre za nehumane in neučinkovite metode, ki bi jih morali prepovedati. Pri tem prosijo vse pasje lastnike, ki se nagibajo k uporabi teh metod, da si na spletu pogledajo posnetke, ki prikazujejo, kako neučinkovite in za psa neprijetna je elektronska ovratnica.

Več o uporabi te metode si lahko preberete tukaj.