Prek 100 starejšim je pred smrtjo pomagala najti nov dom za njihove pse

1. marca, 2023

 28-letna Angela Rafuse pomaga starejšim najti dom za njihove pse in mačke, da ne bi v primeru smrti, ljubljenčki ostali zapuščeni.

O Angeli smo že pisali – kako jo je navdihnila zgodba njene babice in njene mačke, nedavno pa je obeležila stoto posvojitev v nov dom.

Njena organizacija, ki se imenuje Babičina mačka se ukvarja z vprašanjem, ki je tudi pri nas že sprožilo težave – kam s psom in/ali mačko, ko mora lastnik v dom ali bolnišnico.

V idealnem primeru seveda odgovorni lastniki za to poskrbijo že prej, a starejši pri tem gotovo potrebujejo nekaj pomoči. V primeru te organizacije, mnoge starejše nanjo usmerijo prav domovi za starejše, ki lastnikom tudi pomagajo izpolniti obrazec.

“To je dalo mojemu življenju smisel,” pravi Angela in doda, da ima čudovito ekipo prostovoljcev.

Dela ni malo – potencialne nove domove dodobra preverijo, se z novimi lastniki pogovorijo, možnost pogovora z njimi pa ima tudi sedanji lastnik, ki na koncu naslednji dom svojega psa ali mačka tudi izbere. “Ostanejo v stikih, pošljejo novice, fotografije… ” še zadovoljno pove Angela. Prav tako poskrbijo, da v primeru večih hišnih ljubljenčkov ti ostanejo skupaj.