Pomagajo starejšim in neozdravljivo bolnim najti nov dom za psa ali mačko

13. januarja, 2022

Po smrti ali ob neozdravljivi bolezni v nekaterih primerih skrb za hišnega ljubljenčka načeloma prevzame nekdo od sorodnikov ali prijateljev. Vse več pa je primerov, ko nihče ne želi ali ne more skrbeti za žival.

V takih primerih je žival predana v zavetišče.

Zgodba iz Kanade

Angela Rafuse iz Kanade se je odločila zagnati neprofitno organizacijo My Grandfather’s Cat kot poklon svojemu pokojnemu dedku, ki se je upiral odhodu v bolnišnico, ker ni želel zapustiti ženine mačke. »Ta mačka je bila vse, kar mu je ostalo od moje babice, in ni želel, da bi Mackenzie končala v zavetišču,« je povedala vnukinja.

Ko je dedek umrl, je Angela prevzela njegovo mačko, čeprav se ji je zdelo, da je mačka ni nikoli marala. Med enim od svojih srečanj z Mackenzie, ji je ta prisolila klofuto. Trenutek je ujela na video in objavila na svojem TikToku. Videoposnetek je v nekaj urah prejel več kot 75.000 ogledov, ljudje pa so prosili za podrobnosti o “predrzni mački”. Angela je novim oboževalcem povedala, kako je začela skrbeti za Mackenzie po smrti dedka. Številni sledilci so se v komentarjih odzvali, da so hišni ljubljenčki njihovih starih staršev končali v zavetiščih.

Organizacijo je zagnala kar sama

Ker na spletu ni našla organizacije, ki bi starejšim pomagala oddati svoje hišne ljubljenčke, ko ne morejo več zanje skrbeti, jo je zagnala sama. Neprofitna organizacija zdaj pomaga starejšim, ki se preselijo v domove, in neozdravljivo bolnim ljudem, da najdejo nov dom svojemu psu ali mački, da vedo, da bo zanje dobro poskrbljeno in da ne bodo končali na ulici ali v zavetišču.

 

Vir: People