Slovenski vzreditelji blesteli v Budimpešti

25. januarja, 2022
Blanka Markovič Kocen
Foto: arhiv Psarna Karantanska

Z Evropske razstave psov v Budimpešti prihajajo vedno nove informacije o uspešnih nastopih slovenskih vzrediteljev. Številne vrhunske uvrstitve potrjujejo dejstvo, da je slovenska vzreja psov na pravi poti.

Tako je psička Sissi Miliruj iz psarne Miliruj dosegla naslov evropske šampionke (EDS CH), naslov madžarske šampionke (HU CH) in izpolnila pogoje za naslov mednarodne (internacional) šampionke (INT CH). Poleg tega je v letu 2020 pri 15 mesecih osvojila naslov slovenske šampionke (SLO CH) ter pri komaj 18 mesecih še naslov velešampionke Slovenije (GR CH SLO). Lastnik psičke je Maurizio Zivec, solastnica je Damijana Lisjak.

Psarna Karantanska, kjer vzrejajo velike švicarske planšarske pse, se je v Budimpešti med številnimi uspešnimi nastopi najbolj razveselila naziva Veteranski evropski prvak, ki ga je dosegla psička Alpina Karantanska, in zmage v razredu Open za komaj dveletno Fortuno Karantansko. Z zmagama na obeh razstavah  (Evropski klubski razstavi in Evropski razstavi) sta obe zaključili madžarski in madžarski veteranski šampionat.

Uspehi slovenskih vzrediteljev so plod trdega in skrbnega dela in le želimo si lahko, da bi se ta trend nadaljeval tudi v prihodnje.