Aktualno

Sneg in mraz: 9 pasem, ki obožuje zimske razmere

Shutterstock.com
Sneg in mraz sta za nekatere pasme psov neprijetna, poznamo pa tudi take, ki prav uživajo v zimskih razmerah.

Te pasme so bile nekoč značilne za Arktično področje, ki je večino leta prekriva sneg, tam so imele svoje naloge.

Sibirski haski

Pasma, ki je znana po sposobnosti, da prenese zelo hladno vreme in sneg, saj izhaja iz Sibirije. To so psi, ki so v preteklosti vlekli sani, da so ljudje lažje premagovali daljše razdalje v ekstremnih zimskih razmerah.

Aljaški malamut

Pasma znana kot največji izmed arktičnih slednih psov in je na videz podobna sibirskemu haskiju. Po rodu je z Aljaske in danes velja za eno izmed najstarejših pasem arktičnih psov.

Bernardinec

Pasma izhaja iz Švice in njeni kratkodlaki predstavniki že desetletja pomagajo pri iskanju ljudi, ki so ujeti v sneg. Velja za eno najboljših pasem za življenje v hladnem vremenu.

Tibetanski terier

Ta pasma je manjša v primerjavi s preostalimi s seznama, a vseeno uživa v hladnih zimskih razmerah. Pasma prihaja iz Tibeta in je bila prvotno pasma čuvajev na zasneženih gorah. Z dolgo dlako in velikimi šapami, ki služijo kot pasji snežni čevlji, se ta pasma odlično znajde v vseh snežnih razmerah.

Ameriški eskimski špic

To je še ena majhna pasma psov, ki ima gosto puhasto belo dlako z grivo okoli vratu. Ta pasma je neverjetno pametna in je odličen spremljevalec katerega koli življenjskega sloga. Njihov “debeli plašč” ni samo odličen, ker jim zagotavlja toploto, ohranja jih tudi suhe.

Novofundlandec

Ta pasma prihaja z otoka Nova Fundlandija, ki se že od nekdaj uporablja in je še vedno dejavna pri reševanju na vodi. S svojim debelim krznom in zajetnim telesom lahko prenašajo ostre arktične razmere. Čeprav se morda zdijo težki, so ti psi zaradi svoje mirne narave odlični spremljevalci družin in se z otroki odlično razumejo.

Nemški volčji špic

Ta manjša pasma s svojo prisotnostjo zelo rada razveseljuje svoje spremljevalce in se odlično znajde tudi na mrazu. Prvotno so na Nizozemskem vzrejeni kot psi čuvaji.

Akita

Pasma Akita je bila nekoč na Japonskem znana kot kraljeva pasma. A zaradi debelega krzna, ki jim pomaga ohranjati toploto, se odlično počutijo tudi na mrazu. Ti psi so lahko na trenutke trmasti, a bodo tudi neverjetno zvesti družini.

Norveški sivi losovec

Kot je mogoče predvidevati ta pasma prihaja z Norveške in ima rada aktiven življenjski slog. Če ste človek, ki rad telovadi tudi v mrazu, vam bo ta pes kot najboljši partner pri športnih aktivnostih.

Nekaj idej o tem, kaj početi s psom pozimi, pa si lahko preberete tukaj.

B.R

error: Kopiranje teksta ni mogoče.