Spoznajte družino, ki si dom delili z 8 novofundlandci!

novofundlandec
Emma Bone via: https://teamdogs.co.uk/
Novofundlandci so veliki psi in običajno že eden zasede velik del stanovanja. Si predstavljate, da jih imate 8, poleg tega pa še dva dodatna psa in dve mački?

Vse to imajo pri britanski družini Emme Bone in pravijo, da se imajo zelo lepo ter da drugačnega življenja niti ne poznajo.

Emma Bone je vzrediteljica in pasja frizerka, ki je od malega sanjala o tem, da bo nekoč imela čisto svojega novofundlandca. Ko je bil njen prvi sin star 2 leti, si je otroško željo izpolnila in vse ostalo je – zgodovina. Danes ima Emma tudi svoj Youtube kanal, kjer predstavlja življenje z velikimi psi (Living with big dogs).

foto: Emma Bone via https://www.express.co.uk/

Pasma jo je povsem očarala in zasvojila. ”Ljudje gotovo mislijo, da smo nori. In verjetno smo res. Toda ta življenjski slog smo izbrali in ne bi želeli nikakor drugače,” se rada pošali in pove Emma, ki ima poleg vseh živali tudi tri sinove, najmlajši ima eno leto, najstarejši pa deset.

Kdo pa so njihovi novofundlandski družinski člani? Granny Bay šteje 7 let, Moonie 6, imajo tri 4-letnike (Dom, Flute in Roo), Monroe je stara 3 leta, Tuppence 2, najmlajši Kit pa pol leta.

Emma pravi, da ji je pri tej pasmi najbolj všeč čudovit, nežen temperament, njihova prisotnost, so zabavni in radi počnejo različne stvari. Zaradi vsega tega se je tudi odločila, da bo vzrediteljica te pasme. Družina se je pred tremi leti preselila na deželo, kjer njihovi psi lahko svobodno tekajo po ogromni površini. Življenjski stil njihove družine je seveda prilagojen psom, saj je vedno nekdo z njimi doma.

O tem, ali bodo v svoj dom sprejeli še kakšnega, pa Emma pove, da so trenutno njihove kapacitete zapolnjene, kajti na tleh ni nič več prostora.