Aktualno Življenje s psom

Te knjige vam bodo pomagale bolje razumeti vašega psa

Ne glede na to, ali imate že vse življenje pasjega prijatelja ali pa ste novopečeni pasji skrbnik, z branjem naslednjih 5 knjig boste zagotovo izvedeli kaj, kar vam bo v pomoč pri razumevanju vašega psa.

Modrost starih psov (Elli H. Radinger)

Iskrena in ganljiva zgodba o tem, kaj je pomembno v življenju – česar se lahko naučimo od starih psov. Ker je želela svojo psičko spremljati v zadnjih letih njenega življenja, je prekinila raziskovanje volkov in se vrnila k njej. Avtorica pravi, da se staranja svojih psov zavemo prej kot lastnega. Ne vemo, kdaj bo prišla smrt, in nimamo vpliva na to. Lahko pa kljub temu polno uživamo življenje, iz vsake sekunde naredimo najdragocenejši trenutek našega življenja.

2. Šepetalec psom (Cesar Millan)

Priznani strokovnjak za pse vam pomaga videti svet skozi oči vašega psa, tako da končno lahko odpravite njegove vedenjske težave. Z branjem knjige boste izvedeli, kaj vaš pes v resnici potrebuje, zakaj so naravni nagoni krdela vašega psa ključ do srečnega odnosa, kako se povezati s psom na pasjem nivoju in še mnogo več.

3. Kako razmišljajo psi (Stanley Coren)

Prva knjiga v slovenščini, ki celovito obravnava mišljenje in razum psov, kjer so poleg zanimivih podatkov in pripovedi o tem, kako psi razmišljajo in se obnašajo. Opisane so tudi številne pasje sposobnosti in značilnosti, ki jih do zdaj še nismo poznali ali pa zanje nismo niti slišali.

4. Zadovoljen pes (Liz Dalby)

Knjiga je edinstven in informativen vodiču, ki je namenjena tako izkušenim lastnikom psov kot tudi popolnim začetnikom. Na lahkoten način so predstavljeni strokovni nasveti o prehranjevanju, telesni dejavnosti, zdravstveni oskrbi in negi.

5. Inside of a Dog: What Dogs See, Smell, and Know (Alexandra Horowitz)

Knjiga je v angleščini, a dostopna tudi pri nas, bralca seznani z znanostjo o psih – njihovimi zaznavnimi in kognitivnimi sposobnostmi. Primerna za vse, ki ste se kdaj vprašali, kako je biti pes, ali psi res vidijo črno-belo, kako teče čas, ko si pes, ali je vohanje zadnjice pasja različica rokovanja? Knjiga vam bo pomagala k boljšemu razumevanju vašega psa.

 

preberite tudi

10 čudovitih pasjih filmov

 

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.