Zanimivo

Knjižna uspešnica Modrost starih psov (ali česa vse nas lahko nauči star pes)

vir fotografije: emka.si
Modrost starih psov je knjižna uspešnica, ki jo je napisala Elli H. Radinger, strokovnjakinja za volkove in pse. V njej bralcu sporoča, česa vse nas lahko nauči star pes.

Uspešnica pisateljice je tudi knjiga Modrost volkov. Radingerjeva je raziskovanje volkov prekinila, ker je želela spremljati svojo psičko v njenih zadnjih letih. Ob tem jo je presenetilo, koliko lahko človeka nauči star pes. Izkušnje so botrovale novi knjigi: Modrost starih psov.

»Življenje s starim psom in sreča, da ga lahko spremljamo v zadnjih letih njegovega življenja, nam odpreta oči in srce. Psi živijo za danes. Od njih se lahko naučimo, da ne obžalujemo preteklosti, da je treba skrbeti za svoje bližnje, sprejeti tisto, česar ne moremo spremeniti, in odpuščati, dokler smo živi, da nikoli nismo prestari za učenje,« takole so o knjigi zapisali na spletni strani emka.si.

In še, da je starost lahko za živali in njihove človeške spremljevalce velik izziv, po drugi strani pa včasih pripomore k temu, da spoznamo in vzljubimo nove lastnosti svojih ljubljenčkov. Bolj se prilagodimo njihovim potrebam – nastopi čas, da jim povrnemo nekaj brezpogojne privrženosti, potrpežljivosti in strpnosti, ki nam jih delijo vse življenje.

Gre za pravi slavospev pasjim prijateljem in obvezno branje za pasje skrbnike. Te običajno skrbi, kako bo, ko njihov ljubljenček postane star pes  in ko pride v jesen svojega življenja. A kdor je to že doživel ve povedati, da so pasji seniorčki nekaj prav posebnega. Ne prekipevajo več od energije, a v sebi nosijo posebno energijo, mir. 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.