Ti psi so letošnji finalisti izbora za Pasjega heroja

22. marca, 2023

Kinološko društvo The Kennel Club je razkrilo pet finalistov za prestižno nagrado Pasji heroj kinološkega društva.

Letošnjo nagrado Crufts podeljujejo za edinstvene odnose med ljudmi in njihovimi psi ter pomembno vlogo, ki jo odigra pes kot človekov najboljši prijatelj. Letošnja nagrada prav tako časti pse, ki so sodelovali pri reševanju v Turčiji in Siriji po grozljivem potresu.

Finalisti so tile psi

1.      Angleški špringer španjel, ki je s svojim skrbnikom, najstnikom, več sto noči kampiral na prostem. Njun cilj je bil zbrati denar za pse reševalce in dobrodelno organizacijo, ki pomaga ukrajinskim psom in njihovim skrbnikom.

2.      Policijska psička Staffordshire bulterier, ki je zaščitila narod pred zločinci in spremenila način, kako ljudje od sedaj naprej gledajo na to pasmo.

3.      Pes pomočnik, ki svoji skrbnici pomaga premagovati kronične in izčrpavajoče bolečine ter izolacijo, ki jo prinaša njena bolezen. S tem ji pomaga na njegovi poti, da postane uspešna pravnica.

4.      Rešeni koker španjel, ki je zamenjal več skrbnikov in veljal za neposlušnega psa, se je prelevil v reševalnega psa za biomedicinsko odkrivanje bolezni.

5.      Družinska labradorka, ki je svojim skrbnikom pomagala v težkih časih, tudi ko je najmlajša družinska članica zbolel za levkemijo.

 

Vseh 5 bomo podrobneje predstavili v naslednjih tednih, v seriji objav Pasji heroji.