Pasji heroji: Špringer španjel Bertie in njegov skrbnik Ashley

29. marca, 2023
Foto: BeatMedia – The Kennel Club

Kinološko društvo The Kennel Club je razkrilo pet finalistov za prestižno nagrado Pasji heroj kinološkega društva, ki jih bomo predstavili v seriji člankov.

Trinajstletni Ashley Owens in njegov pes špringer španjel Bertie (drugi par z desne na fotografiji) sta več kot 650 noči kampirala na prostem in zbirala sredstva za dobrodelno organizacijo Paws2Rescue, ki deluje na ukrajinski meji in pomaga iskati zavetje za hišne ljubljenčke in njihove skrbnike ter zagotavlja osnovna sredstva za zavetišča v Ukrajini. Organizacija prav tako nudi zavetje za brezdomne pse in gradi prostor z igralnim območjem in veterinarsko kliniko, kjer izvajajo manjše posege, kot so kastracije in sterilizacije, saj želijo zmanjšati število brezdomnih psov.

Ashleyev in Bertijev cilj je zbrati 30.000 britanskih funtov. Čeprav je kakšen večer, ko pada dež in je mrzlo, težko iti ven, Ashley vedno pomisli na brezdomne pse. Želja po pomoči psom vedno zmaga, saj si želi, da so psi na varnem in nahranjeni. V največjo oporo pa mu je njegov desetletni špringer španjel Bertie, ki ga podpira, ko je najtežje, in greje v hladnih nočeh.