Aktualno Pasme

V amaterskih laboratorijih ustvarjajo nove pasme psov – plod pohlepnih trgovcev

Brezdlaki francoski in puhasti buldog sta le dve od novih pasem, ki se razvijajo v nereguliranih klinikah za plodnost po vsej Škotski.

Strokovnjaki se bojijo, da bodo nove pasme psov trpele zaradi slabega zdravja v svojem pogosto kratkem življenju.

Bi morali vzrejo buldogov povsod popolnoma prepovedati?

Mladiček nove pasme stane tudi do 40.000 funtov

Trenutno se dva rejca, ki vodita klinike za plodnost, soočata s sodnimi postopki v zvezi z obtožbami o neurejenih veterinarskih postopkih.

Eden od razkritih trgovcev iz vzhoda Škotske pa se hvali z vzrejo bizarnih mladičkov, vključno z brezdlakimi buldogi. Posameznega mladiča proda za od 30.000 do 40.000 funtov.

Obstajajo tudi pomisleki, da nekatere klinike kršijo zakon z opravljanjem krvnih preiskav, razdeljevanjem spletnih zdravil, namenjenih ljudem, in izvajanjem umetne oploditve. Vzorce krvi vzamejo za oceno, kdaj je največja verjetnost, da bo psička zanosila. Zdravila s človeškimi hormoni, kupljena preko spleta, pa dajejo novopečenim mamam za okrevanje po porodu, da bi lahko čim hitreje ponovno zanosila.

Pomembna je kakovostna veterinarska oskrba v celotnem procesu vzreje

Mike Flynn, glavni nadzornik škotskega društva za preprečevanje krutosti do živali, je dejal: »Izjemno smo zaskrbljeni zaradi povečanja števila brezvestnih rejcev, ki vzrejajo pse in poskušajo opraviti specialistične medicinske postopke brez usposabljanja.«

Dodal je še, naj se z vzrejo psov ukvarjajo le ugledni rejci, ki v vzrejo vlagajo čas, trud in denar za skrbno vzrejo živali in zagotavljajo veterinarsko oskrbo v celotnem procesu.

 

Vir: Daily Record

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.